Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ και green pass για μετακίνηση από νομό σε νομό
Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ και green pass για μετακίνηση από νομό σε νομό

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ και green pass για μετακίνηση από νομό σε νομό

  • July 4, 2021
  • 0 Likes
  • 112 Views
  • 0 Comments

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις προς τη νησιωτική Ελλάδα θα γίνονται με αρνητικό τεστ, μοριακό ή Rapid, ή με το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό. Αυτό δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί τελικά και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να ισχύσουν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό: δηλαδή, να είναι απαραίτητο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους πολίτες και το αρνητικό μοριακό ή rapid test για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Μικρή μείωση στο ρυθμό των εμβολιασμών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί μια μικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα γίνονταν 115.000 – 120.000 εμβολιασμοί τη μέρα και τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε περίπου 30.000 εμβολιασμούς επιπλέον.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε, ότι αν συνεχιστεί η πτώση στον ρυθμό των εμβολιασμών, η κυβέρνηση θα εξετάσει κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια της για να μεγαλώσει το κίνητρο για τους πολίτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Μοιραστείτε: