Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το περπάτημα ‘όπλο’ για το καρκίνο του μαστού
Το περπάτημα ‘όπλο’ για το καρκίνο του μαστού

Το περπάτημα ‘όπλο’ για το καρκίνο του μαστού

  • October 8, 2013
  • 0 Likes
  • 83 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Cancer Epidemiology,Biomarkers,and Prevention, από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, περπάτημα τουλάχιστον 7 ώρες την εβδομάδα, συνδέεται με 14% μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, μετά την εμμηνόπαυση.

Το εύρημα αυτό, είναι σύμφωνο με άλλες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι, η κανονική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Η νέα πληροφορία που περιέχεται στη μελέτη αυτή, είναι ότι άσκηση βοήθησε τις γυναίκες είτε αυτές είναι οι υπέρβαρες είτε όχι, και τις βοήθησε ακόμη και στην περίπτωση εκείνων που πήραν βάρος κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της μελέτης αυτής.

Τα δεδομένα αυτά, προέκυψαν από την εξέταση 73.615 γυναικών μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας, που συμμετείχαν στη μελέτη, η οποία άρχισε το 1992. Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης, 4760 γυναίκες παρουσίασαν καρκίνο του μαστού. Μεταξύ των γυναικών που ανέφεραν το βάδισμα ως τη μόνη άσκηση, εκείνες που βάδιζαν τουλάχιστον 7 ώρες την εβδομάδα, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, από εκείνες που βάδιζαν 3 ή λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

alt

Οι γυναίκες βάδιζαν με μέτριο ρυθμό- περίπου 5 χιλιόμετρα την ώρα. Οι πιο δραστήριες γυναίκες, δηλαδή εκείνες που βάδιζαν με ταχύτερο ρυθμό η απασχολούνταν με πιο έντονες ασκήσεις,- είχαν 25% μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, σε σχέση προς εκείνες που ήσαν ελάχιστα δραστήριες.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline