Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πέντε μύθοι για την πνευματική υγεία που δεν ισχύουν
Πέντε μύθοι για την πνευματική υγεία που δεν ισχύουν

Πέντε μύθοι για την πνευματική υγεία που δεν ισχύουν

  • October 11, 2017
  • 0 Likes
  • 33 Views
  • 0 Comments

Σ’ εμάς τους ανθρώπους αρέσει να παγιώνουμε φήμες ως αντιλήψεις και να τις κάνουμε στερεότυπα. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι ακίνδυνο.
    
Σε άλλες πάλι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί απέναντι στους ανθρώπους που αφορούν. Στο κομμάτι της διατάραξης της πνευματικής υγείας υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που δεν ευσταθούν με τίποτα ως γενικοί κανόνες. Και οι φορές που βρίσκουν εφαρμογή δεν αρκούν για να τους κάνουν τέτοιους.
    
1. Οι άνθρωποι με νοητικά προβλήματα είναι απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι. Το γεγονός ότι ορισμένοι παθόντες έχουν προβεί σε πράξεις ζημιογόνες, οδηγεί κάποιους να το αποδώσουν στο μυαλό. Και το κάνουν παραγνωρίζοντας τις άλλες παραμέτρους της ζωής του ατόμου που έκανε αυτή την πράξη.
    
2. Όσοι έχουν ψυχονοητικές ασθένειες είναι τρελοί. Χρειάζεται να πούμε πόσο άσχημη και λάθος είναι αυτή η υπεραπλούστευση; Χρειάζεται. Για να γίνει κατανοητό απ΄όλους.
    
3. Όποιος λειτουργεί σε θετικώς αυξημένα επίπεδα και είναι παραγωγικός, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Η πνευματική διαταραχή δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει δίχως δημογραφικά κριτήρια. Επομένως, αν ένας έχει μια φαινομενικά πλήρη ζωή, δεν σημαίνει πως έχει διαφύγει του κινδύνου.
    
4. «Μην τρελαίνεσαι…Θα σου περάσει». Είναι μία από τις φράσεις που λέμε σε κάποιον που έχει ψυχολογικά ζητήματα. Λέγοντας του αυτό είναι σα να του λέμε «δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, θα φύγει κάποια στιγμή». Λάθος. Πρέπει να κάνεις κάτι. Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια ειδικών.
    
5. Τα προβλήματα ψυχονοητικής φύσεως προκαλούνται από μια αδυναμία ή μια αποτυχία του ατόμου. Και πάλι εκτός πραγματικότητας. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι τα τραυματικά γεγονότα που βιώνει ένα άτομο είναι αποκλειστική του ευθύνη. Επίσης, υπάρχουν φορές που τα προβλήματα μπορεί να προκύψουν και λόγω χημικών/γενετικών ανισορροπιών.
    
Πηγή: HuffingtonPost.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: