Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΠΙΣ: Άμεσες λύσεις για γιατρούς ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου
ΠΙΣ: Άμεσες λύσεις για γιατρούς ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου

ΠΙΣ: Άμεσες λύσεις για γιατρούς ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου

  • May 30, 2014
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

altΜετά από συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντ. Μπέζα, δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ για άμεση αποστολή σημειωμάτων για το claw back και το rebate οικονομικού έτους 2013 των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Φυσικά Πρόσωπα και Ιδιωτικές Εταιρείες), προκειμένου να αφαιρεθούν ως εισοδήματα από τη φορολογική δήλωση του έτους 2013.

Θα ακολουθήσει Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τακτοποιεί τα θέματα αυτά.

Ως εκ τούτου πιστωτικά τιμολόγια τα οποία θα εκδοθούν το 2014 για claw back και rebate, θα συνυπολογισθούν στις φορολογικές δηλώσεις 2013. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν τα ζητήματα που αφορούν  τους εργαστηριακούς ιατρούς, καθώς και οι διαδικασίες για την εξόφληση των οφειλόμενων παρελθόντων ετών.

Ζητούμε από την Πολιτεία, να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τους εργαστηριακούς, κλινικοεργαστηριακούς, αλλά και τους υπόλοιπους παρόχους υγείας να τακτοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα χιλιάδων επαγγελματιών.

Για τα ζητήματα της Νοσοκομειακής περίθαλψης, αλλά και τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οφείλει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση να δρομολογήσει συνολικές και άμεσες λύσεις, ειδικά τώρα που η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, με μεγάλη επισκεψιμότητα ξένων τουριστών, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε ανθρώπινες ζωές και διασυρμό από τα διεθνή Μ.Μ.Ε.

alt

Μέσα από συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς, θα πρέπει να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις, ρεαλιστικές πρακτικές αλλά και ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε ελλείμματα, αδυναμίες, δυσλειτουργίες και καταστροφικές πρακτικές, τις οποίες επέβαλλε η εφαρμογή του μνημονίου, με τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή.

Οι αριθμοί και οι λογιστικές προσεγγίσεις πρέπει να σταματήσουν πάραυτα, διότι η κρίση του Συστήματος Υγείας είναι τόσο μεγάλη και τόσο βαθιά που δεν επιτρέπει όχι μόνο τον εύρυθμη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα καταστρέφει  τον κοινωνικό ιστό και δημιουργεί ακόμα και θέματα επιβίωσης των αδυνάτων, των χρονίως πασχόντων αλλά και των υπόλοιπων πολιτών, με – έστω και μικρά – προβλήματα υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ανώτατος Θεσμικός Υγειονομικός Φορέας, θα παρακολουθεί, θα παρεμβαίνει και θα ενεργεί με οδηγό την εξυπηρέτηση της υγείας των Πολιτών, τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων του ιατρικού κόσμου και της ευπρεπούς ιατρικής λειτουργίας.

Πηγή: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline