Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τεστ πατρότητας: Που και πώς μπορεί να γίνει;
Τεστ πατρότητας: Που και πώς μπορεί να γίνει;

Τεστ πατρότητας: Που και πώς μπορεί να γίνει;

  • June 24, 2013
  • 0 Likes
  • 47 Views
  • 0 Comments

Το γενετικό υλικό του κάθε ατόμου είναι κατά 50% πιστό αντίγραφο του πατρικού υλικού και κατά 50% του μητρικού. Με βάση αυτήν την απαραβίαστη αρχή μας δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνουμε το γενετικό υλικό ενός ατόμου με αυτό των γονέων του και να καθορίσουμε κατά πόσο ένας άνδρας είναι ο βιολογικός πατέρας ενός παιδιού ή μια γυναίκα η βιολογική του μητέρα.

    
Η μεθοδολογία που ακολουθείται για τη διενέργεια μιας τέτοιας ανάλυσης/σύγκρισης απαιτεί την εφαρμογή των διεθνών προτύπων και των κανόνων που ορίζει η Διεθνής Επιστημονική Κοινότητα και επομένως ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο φορέα που εμπιστεύεται. Για να έχουμε 100% έγκυρα αποτελέσματα θα πρέπει στις αναλύσεις να ελέγχονται τουλάχιστον 16 γενετικοί δείκτες σε εργαστήρια που έχουν πιστοποιηθεί σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο για τις συγκεκριμένες αναλύσεις.

Το είδος των δειγμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις αναλύσεις αυτές ποικίλει και εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης.
    
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το DNA είναι πανομοιότυπο σε όλα τα ανθρώπινα κύτταρα και επομένως μπορεί να εξαχθεί από όλους τους ανθρώπινους ιστούς και τις σωματικές εκκρίσεις (σάλιο, αίμα, σπέρμα, ιδρώτας, ρινικές/κολπικές εκκρίσεις, τρίχες, νύχια, δέρμα κτλ.) αλλά και από οποιοδήποτε υπόβαθρο πάνω στο οποίο υπάρχει βιολογικό υλικό του ατόμου που χρειάζεται να ελεγχθεί (οδοντόβουρτσες, ποτήρια, είδη ρουχισμού, ξυραφάκια, χαρτομάντιλα, μαχαιροπίρουνα, αποτσίγαρα κτλ) χωρίς να παρουσιάζεται καμία διαφοροποίηση στα αποτελέσματα ή στην εγκυρότητα του τεστ.

Με μοναδικό σκοπό την ανεύρεση της αλήθειας, η επιστήμη βρίσκεται στη διάθεση του ανθρώπου προκειμένου να απαντήσει σε κάθε του ερώτημα…
    
Η επιστημονική ομάδα των Εργαστηρίων Γενετικής DNAlogy
Εργαστήρια Γενετικής DNAlogy SA
Λ. Βουλιαγμένης 98, 16674, Γλυφάδα
Τηλ / Φαξ: 2109650370
e-mail: info@dnalogy.eu   
web-site: www.dnalogy.eu

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline