Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο
Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο

  • December 26, 2017
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή άνω των 400 παιδιάτρων, ολοκληρώθηκε το 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα: «Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
    
Ο κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ήταν ο Πρόεδρος του διήμερου Συνεδρίου, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
    
Έμπειροι και εξειδικευμένοι παιδίατροι, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και επιστημονικό προσωπικό όλων των παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών υποειδικοτήτων, επικεντρώθηκαν κυρίως στα κλινικά προβλήματα της καθημερινής άσκησης της παιδιατρικής, και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα:
    
•    Τα πολύ μικρού βάρους νεογνά αποτελούν ειδικό πληθυσμό που χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Συχνά εμφανίζονται επιπλοκές και απαιτείται μακροχρόνια παρακολούθηση.
    
•    Οι επείγουσες χειρουργικές, ουρολογικές και τραυματιολογικές καταστάσεις πολλές φορές οφειλόμενες σε κοινές – καθημερινές κακώσεις ή συγκεκριμένα αθλήματα προϋποθέτουν υψηλό δείκτη ευαισθησίας για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.
    
•    Οι εμβολιασμοί αποτελούν σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής ιατρικής και η εγκατάλειψή τους συνοδεύεται από άμεση εμφάνιση επιδημιών.
    
•    Παρεκκλίσεις της βάδισης, προβλήματα στην όραση, δομικές ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης και συγγενείς δυσμορφίες αποτελούν ένα πλέγμα καταστάσεων που χρειάζονται εξειδικευμένη διαχείριση της οποίας πάντα προηγείται η έγκαιρη διάγνωση από τον παιδίατρο.
    
•    Ενδοκρινολογικά και μεταβολικά νοσήματα εμφανίζονται ήδη από τη γέννηση, είναι απειλητικής σημασίας για τη ζωή και χρειάζονται έγκαιρη αντιμετώπιση.
    
•    Η εφηβεία αποτελεί εξελικτική περίοδο της ζωής και προβληματίζει τόσο από πλευράς διατροφής λόγω αυξημένων και ειδικών αναγκών όσο και από πλευράς προβλημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα.     
    
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, (φωτογραφία) Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να ηγείται των ιατρικών εξελίξεων. Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πιστεύουμε ότι η εξειδίκευση και η επιστημονική αριστεία επιτυγχάνονται μέσα από τη συνεχή κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του βεληνεκούς είναι απαραίτητες για την εποικοδομητική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, που προάγουν την ιατρική γνώση».
    
Επιπρόσθετα, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους, που εργάστηκαν ακούραστα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου και ιδιαιτέρως τον κ. Ανδρέα Μ. Φρετζάγια, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μέσα από αυτού του είδους τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ο παιδίατρος είναι σε θέση να αποκτήσει γνώσεις, οι οποίες προάγουν την επιστήμη και θα μεταφερθούν στους γονείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών».  
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: