Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Παγώνη: «Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα»
Παγώνη: «Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα»

Παγώνη: «Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα»

  • November 23, 2021
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο», τόνισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας πως η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας ) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα».

Ωστόσο, επεσήμανε πως λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς η κάλυψη των ΜΕΘ στην περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%.

«Αναγκαία η τρίτη δόση στα άτομα άνω των 60 ετών»

Παράλληλα, η κ.Παγώνη προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: