Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τι είναι η τραχηλίτιδα;
Τι είναι η τραχηλίτιδα;

Τι είναι η τραχηλίτιδα;

  • November 2, 2012
  • 0 Likes
  • 51 Views
  • 0 Comments

Ο Dr. Χάρης Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, τ. Επιμελητής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Bartholomew’s London, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η τραχηλίτιδα, που μπορεί να διαγνωστεί στο τεστ Παπανικολάου.

 

Συχνά οι γυναίκες που υποβάλλονται σε τεστ Παπανικολάου παίρνουν ως απάντηση τη διάγνωση της τραχηλίτιδας. Δυστυχώς σπάνια μπαίνει κάποιος στον κόπο να τις ενημερώσει για το τι σημαίνει αυτό.

Η κατάληξη «-ίτιδα» σημαίνει φλεγμονή ενός συγκεκριμένου οργάνου. Για παράδειγμα: κολπίτιδα είναι φλεγμονή του κόλπου, κυστίτιδα αντίστοιχα της ουροδόχου κύστης κ.ο.κ.

Το εύρημα λοιπόν τραχηλίτιδας στο παπ σημαίνει ότι ο κυτταρολόγος διέγνωσε κάποιες αλλαγές στα κύτταρα που υποδηλώνουν μια τοπική φλεγμονή του τραχήλου.

Εάν δεν είναι εμφανές στο παπ ποιος μικροοργανισμός προκαλεί την βλάβη, τότε πρέπει να κάνουμε καλλιέργειες τραχηλικού και κολπικού υγρού και εν συνεχεία αντιβιόγραμμα για να δώσουμε την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Δεν υπάρχει λοιπόν ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες που έχουν τραχηλίτιδα, εάν βεβαίως αυτή δεν συνοδεύεται από άλλα ευρήματα στο τεστ Παπανικολάου.

Dr. Χάρης Χ. Χηνιάδης
Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος
Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ
τ. Επιμελητής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Παν/κού Νοσοκομείου Saint Bartholomew’s, London
Ειδικευμένος στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την Υπερηχογραφία

www.hiniadis.com


Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: