Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καρκίνος των ωοθηκών: Πρόοδος στη θεραπευτική του
Καρκίνος των ωοθηκών: Πρόοδος στη θεραπευτική του

Καρκίνος των ωοθηκών: Πρόοδος στη θεραπευτική του

  • October 22, 2013
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

altΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον αναφέρουν ότι,  συνδυασμός  θερμότητας, χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και ενός καινοτόμου συστήματος εφαρμογής το οποίο στηρίζεται στην νανοτεχνολογία, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών, μειώνοντας τα αποτελέσματα που προκαλούνται από τα τοξικά φάρμακα.

Τα ευρήματα, τα οποία μέχρι τώρα έχουν γίνει σε επίπεδο εργαστηρίου, δείχνουν ότι η εφαρμογή ήπιας υπερθερμίας και χημειοθεραπείας, μπορεί να σκοτώσει το 95% των κυττάρων του καρκίνου των ωοθηκών και, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ελπίζουν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα αυτά με την συνεχιζόμενη έρευνα.

alt

Το νέο σύστημα, ενσωματώνει την χρήση νανοσωματιδίων από οξείδιο του σιδήρου, τα οποία μπορούν να καλυφθούν με το φάρμακο το οποίο σκοτώνει τα κύτταρα του καρκίνου, και στη συνέχεια, αφού εισέλθουν μέσα στα  κύτταρα αυτά, να θερμανθούν.

Η θέρμανση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια εναλλασσόμενου μαγνητικού πεδίου. Τα νάνο-σωματίδια απορροφούν ενέργεια από το εναλλασσόμενο πεδίο και θερμαίνονται, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline