Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Γεωργιάδης: ‘Η χώρα μας αποκτά δημοσιονομική κυριαρχία’
Γεωργιάδης: ‘Η χώρα μας αποκτά δημοσιονομική κυριαρχία’

Γεωργιάδης: ‘Η χώρα μας αποκτά δημοσιονομική κυριαρχία’

  • March 31, 2014
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

alt«Ούτε στην τρόικα υπακούμε, ούτε στον ΟΟΣΑ. Αποφασίζουμε και κάνουμε την πολιτική επιλογή να πάει ο τόπος μπροστά. Βαρεθήκαμε πια τα ίδια και τα ίδια, που μας έφεραν στην χρεοκοπία» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι η μεγαλύτερη συγκεντρωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έγινε στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

«Το ψηφίσαμε με εξαιρετική περηφάνια διότι περιέχει όσα έπρεπε να γίνουν εδώ και θα έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε σημειώνοντας πως μια κριτική δίκαιη που θα μπορούσε να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι προχώρησε με λιγότερο τολμηρά βήματα. Αλλά – όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης – «έπρεπε να σταθμίσουμε και το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη από όλη αυτή την πορεία».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η ημέρα του νομοσχεδίου θα καταχωρηθεί στο μέλλον ως την μέρα που η χώρα εξήλθε του εφιάλτη της χρεοκοπίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι η μέρα που η χώρα ανακτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία και πάντως όχι για να επαναλάβει τα κακά του παρελθόντος. «Όχι για να κατηγορούμε τον επόμενο υπουργό Υγείας ότι δεν έχει γάζες. Αλλά για να βρούμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα όπως κάνουν στον πραγματικό κόσμο όπως έχουν κάνει τόσα κράτη πριν από εμάς και τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε» υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ριψάσπιδες» καθώς αποχώρησαν από την συζήτηση στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται σήμερα η κυβέρνηση (περί ελλείψεων φαρμάκων, προβλημάτων στα νοσοκομεία κ.α.) και ότι ψηφίζει υπό τις εντολές της τρόικας, περιείχοντο ως κατηγορίες προς την τότε κυβέρνηση σε φυλλάδιο του ΚΚΕ το 1989.

alt

Αναφορικά με τα φαρμακεία, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει το άνοιγμα και την λειτουργία φαρμακείου σε κανέναν άλλον (ούτε εταιρείες, ούτε σούπερ μάρκετ, ούτε διαγνωστικά κέντρα) πέραν των φαρμακοποιών, εντός των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Κάλεσε δε τους βουλευτές να διαβάσουν την ρύθμιση και να μην υιοθετούν την παραπληροφόρηση λέγοντας ότι «οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους, όμως εμείς είμαστε βουλευτές».

Τόνισε δε τέλος πως η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθμίσει την ανάγκη να προστατευθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών προστατεύοντας ταυτόχρονα και την οικογενειακή επιχείρηση που είναι το φαρμακείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline