Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η μειωμένη όραση σχετίζεται με προβλήματα ισορροπίας
Η μειωμένη όραση σχετίζεται με προβλήματα ισορροπίας

Η μειωμένη όραση σχετίζεται με προβλήματα ισορροπίας

  • June 10, 2013
  • 0 Likes
  • 57 Views
  • 0 Comments

altΑπό μια μελέτη που έγινε στο οφθαλμολογικό κέντρο UC Davis Health System, βρέθηκε ότι άτομα με μειωμένη όραση και με διαθλαστικές ανωμαλίες, έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο μειωμένης ισορροπίας, από ότι τα άτομα με φυσιολογική όραση.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Ophthalmology, αναφέρει ότι η όραση μπορεί να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του συστήματος της αίθουσας, το οποίο περιλαμβάνει μικροσκοπικές δομές στο εσωτερικό του ωτός, βοηθώντας αυτό να επιτύχει ισορροπία του σώματος. Η εργασία αυτή παρέχει κατεύθυνση για περισσότερο στοχευμένες μελέτες ως προς το πως η χαμηλή όραση επηρεάζει την ισορροπία από την αίθουσα του ωτός, καθώς και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και στρατηγική για να προληφθούν οι πτώσεις των ατόμων με μειωμένη όραση.

«Γνωρίζουμε ότι η όραση και η ισορροπία συνεργάζονται στενά στον εγκέφαλο, αλλά δεν κατανοούμε πλήρως την σχετική συμβολή του οπτικού, αιθουσαίου και του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, ως προς τη διατήρηση της ισορροπίας και την πρόληψη των πτώσεων, ιδιαίτερα σε άτομα με μειωμένη όραση», τονίζει ο δόκτωρ Jeffrey R.Willis, οφθαλμίατρος του κέντρου αυτού και συγγραφέας της μελέτης.

alt

Σύμφωνα με μελέτες του Κέντρου για τον Έλεγχο των Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, κάθε χρόνο μόνο από πτώσεις ηλικιωμένων ατόμων το Αμερικανικό σύστημα υγείας επιβαρύνεται με περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Στα άτομα άνω των 65 ετών, ένα στα τρία πέφτει κάθε χρόνο και που αυτά που πέφτουν, το 20% έως 30 % θα υποστεί μέτριες έως  σοβαρές κακώσεις, που θα το καταστήσουν ανίκανο να  αυτοεξυπηρετηθεί και να αυξήσει έτσι τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline