Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυτιστικό ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ
Αυτιστικό ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ

Αυτιστικό ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ

  • March 28, 2014
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

altΈνα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ είναι αυτιστικό, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, γεγονός που σηματοδοτεί μια αύξηση 30% σε σχέση με το 2012. Πριν δύο χρόνια ένα παιδί στα 88 έπασχε από διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, αναφέρει το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ένα παιδί στα 68, δηλαδή 14,7 παιδιά στα χίλια ηλικίας οκτώ ετών πάσχουν από κάποια διαταραχή, διευκρινίζει το CDC.

Οι αριθμοί εξακολουθούν να δείχνουν ότι ο αυτισμός είναι πέντε φορές πιο συχνός στα αγόρια απ’ ότι στα κορίτσια, με ένα αγόρι στα 42 να πάσχει από κάποια διαταραχή, έναντι ενός κοριτσιού στα 189.

Επίσης ο αυτισμός είναι πιο συχνός στα παιδιά των λευκών απ’ ότι σε αυτά των μαύρων ή των ισπανόφωνων, επισημαίνει η έκθεση του CDC.

alt

Εξάλλου η έκθεση αποκαλύπτει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο αυτισμός διαγιγνώσκεται στην ηλικία των 4 ετών, παρότι το σύνδρομο μπορεί να εντοπιστεί ήδη από τα 2.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε η διάγνωση να γίνεται νωρίτερα», δήλωσε η δρ. Κολίν Μπόιλ, διευθύντρια του εθνικού κέντρου γενετικών ανωμαλιών και προβλημάτων ανάπτυξης του CDC. «Η έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή αυτών των παιδιών», υπογράμμισε.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: