Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Υγεία Α.Ε: Συνεργασία έκπληξη με την Olympic Air
Υγεία Α.Ε: Συνεργασία έκπληξη με την Olympic Air

Υγεία Α.Ε: Συνεργασία έκπληξη με την Olympic Air

  • June 2, 2010
  • 0 Likes
  • 39 Views
  • 0 Comments

Η Olympic Air σε συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, ανακοίνωσε ότι παρέχουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων -εσωτερικού και εξωτερικού- της Olympic Air, μία δωρεάν εξέταση από ειδικούς πνευμονολόγους.

Η παροχή ισχύει μέχρι 15 Ιουνίου και θα πραγματοποιείται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ κατόπιν ραντεβού.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από σχετικό έντυπο που διανέμεται σήμερα κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η δωρεάν εξέταση περιλαμβάνει υπολογισμό του βαθμού της εξάρτησης από τη νικοτίνη, της ηλικίας του πνεύμονα, σπιρομέτρηση για έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, μέτρηση του μονοξειδίου του άνθρακα στον εκπνεόμενο αέρα, καθώς και ενημέρωση για τις σύγχρονες μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παγκοσμίως, υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο καπνιστές, από τους οποίους το 20% είναι γυναίκες. Οι γυναίκες αποτελούν τον κύριο στόχο των καπνοβιομηχανιών για να αναπληρώσουν όσους θα χαθούν πρόωρα από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Το ποσοστό καπνιστικής συνήθειας των νέων κοριτσιών είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Δεδομένα από 151 χώρες δείχνουν ότι το 7% των εφήβων κοριτσιών καπνίζουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των εφήβων αγοριών είναι 12%.

Στόχος παραμένει ο έλεγχος νόσων όπως είναι οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά επεισόδια, ο καρκίνος και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline