Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ολλανδία – Covid-19: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Ρούτε
Ολλανδία – Covid-19: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Ρούτε

Ολλανδία – Covid-19: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Ρούτε

  • November 4, 2021
  • 0 Likes
  • 48 Views
  • 0 Comments

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές καλούνται να αποφασίσουν εάν θα συστήσουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 για ενήλικες, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Τα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνουν την εκ νέου χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους, ενίσχυση του μέτρου της τηλεργασίας και ευρύτερη υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια.

Ενώ το 84% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί, τα νέα κρούσματα αυξάνονται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση έδωσε τέλος στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη χθεσινή ημέρα τα νέα κρούσματα σημείωσαν αύξηση κατά 45% στις 7.744 νέες μολύνσεις. Ως αποτέλεσμα της διαρκούς επιδείνωσης η χώρα πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα που προηγουμένως καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2021, καθώς και τον Δεκέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020.

Η πίεση στα νοσοκομεία προκαλεί άμεση ανησυχία, καθώς πολλά περιορίζουν τις κανονικές νοσηλείες για να φροντίζουν νέο κύμα ασθενών με COVID-19. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) της χώρας εκτιμά ότι τα τρία τέταρτα αυτών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με τον ιό είναι ανεμβολίαστοι.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν θετικοί τον περασμένο μήνα, περίπου το 53% λένε ότι ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το 44% λένε ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία της RIVM. Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Υγείας της χώρας είπε ότι το βασικό συμβουλευτικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν θα συστήσει ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενηλίκους.

Το συμβούλιο συνέστησε τον Σεπτέμβριο ενισχυτικές δόσεις για όσους ανήκουν σε κατηγορίες υψηλότερου κινδύνου. Είχε ανακοινώσει τότε ότι η χορήγηση μιας πρώτης δόσης σε ανεμβολίαστους είναι σημαντικότερη προτεραιότητα σε σχέση με μια ενισχυτική δόση για τους εμβολιασμένους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: