Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Οκτώ εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι στην Ινδονησία θα εμβολιαστούν κατά της διφθερίτιδας
Οκτώ εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι στην Ινδονησία θα εμβολιαστούν κατά της διφθερίτιδας

Οκτώ εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι στην Ινδονησία θα εμβολιαστούν κατά της διφθερίτιδας

  • December 12, 2017
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Οκτώ εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι στην Ινδονησία θα εμβολιαστούν αυτήν την εβδομάδα κατά της διφθερίτιδας, έπειτα από ένα ξέσπασμα της μολυσματικής αυτής νόσου που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες τοπικές αρχές.
        
Σχεδόν 600 κρούσματα διφθερίτιδας έχουν εντοπιστεί φέτος στις 20 από τις 33 επαρχίες της Ινδονησίας και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 32 ανθρώπων.
        
Η λοίμωξη αυτή, η οποία μπορεί να αποφευχθεί με τον εμβολιασμό, μολονότι θεραπεύεται, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, κυρίως στα παιδιά.
        
Η εκστρατεία εμβολιασμού άρχισε σήμερα στις τρεις πολυπληθέστερες επαρχίες της χώρας και στην πρωτεύουσα Τζακάρτα. Οι εμβολιασμοί μπορεί να συνεχιστούν ως τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις αρχές.
        
Η πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων διφθερίτιδας οφείλεται στην έλλειψη ευαισθητοποίησης του κόσμου όπως και σε μια αυξανόμενη αντίδραση στις εκστρατείες εμβολιασμού στη χώρα, σύμφωνα με το ινδονησιακό υπουργείο Υγείας.
    
“Τα κρούσματα διφθερίτιδας ήταν σπάνια εδώ και χρόνια στην Ινδονησία, το οποίο έκανε τους γονείς να μην ευαισθητοποιούνται πλέον για τον κίνδυνο και να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους”, δήλωσε στο AFP η αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Τζέιν Σεπάρντι.
    
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Ινδονησία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ινδία, που πλήττεται από κρούσματα διφθερίτιδας, μετά το ξέσπασμα της νόσου αυτής την περίοδο 2011-2015.
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: