Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στην Κύπρο ένα από τα καλύτερα ογκολογικά κέντρα
Στην Κύπρο ένα από τα καλύτερα ογκολογικά κέντρα

Στην Κύπρο ένα από τα καλύτερα ογκολογικά κέντρα

  • February 10, 2012
  • 0 Likes
  • 43 Views
  • 0 Comments

Στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου, πρότυπου Ιατρικού Κέντρου παροχής ογκολογικών υπηρεσιών σε περιοχή της Λεμεσού, θα προχωρήσει ο γνωστός Κύπριος καθηγητής Ογκολογίας και διευθυντής της Ακτινο-ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όφενμπαχ Γερμανίας, Νίκος Ζάμπογλου.

Ο καθηγητής Ζάμπογλου, ο οποίος κατάγεται από τη Λεμεσό, ανακοίνωσε τα σχέδιά του σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε πως στόχος του είναι η δημιουργία ενός άριστου συγκροτήματος ιατρικού ογκολογικού κέντρου, που θα πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και απαιτήσεις και θα προσφέρει στον ασθενή ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ογκολογία στην πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση, καθώς και στην υποστήριξη των καρκινοπαθών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Πρόκειται, είπε, για επένδυση δεκάδων εκατ. ευρώ, με κυπριακά και ξένα κεφάλαια και μόλις ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της αδειοδότησης, θα δρομολογηθεί η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ο κ. Ζάμπογλου, με τους συνεργάτες του, παρουσίασε τρισδιάστατα σχέδια του κέντρου, το οποίο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια, αφορά το κεντρικό κτίριο και τη μονάδα αποκατάστασης, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση που θα περιλαμβάνει το κέντρο Παρηγορικής Φροντίδας, το κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας και χώρους διαμονής μόνιμου προσωπικού και επισκεπτών ιατρών και ερευνητών από το εξωτερικό.

Σε 4 χρόνια αναμένεται επίσης να αρχίσει η υλοποίηση της 3ης και τελευταίας φάση του έργου, με τη δημιουργία κτιρίου χειρουργικής ογκολογίας. Τη διεύθυνση του Κέντρου, που θα απασχολεί καταξιωμένους γιατρούς και συνολικό προσωπικό 450 άτομα, θα έχει ο ίδιος ο καθηγητής Ζάμπογλου, ο οποίος δήλωσε ότι φιλοδοξεί το Κέντρο της Κύπρου να καταστεί ένα από τα καλύτερα ογκολογικά κέντρα του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline