Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ο αθλητισμός μειώνει το κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Ο αθλητισμός μειώνει το κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο αθλητισμός μειώνει το κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

  • June 7, 2018
  • 0 Likes
  • 42 Views
  • 0 Comments

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης προκαρκινικών πολυπόδων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό British Journal of Cancer.
    
«Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι ένας δραστήριος τρόπος ζωής μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του εντέρου, αλλά αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Κάθλιν Γουόλιν MD, από το Πανεπιστήμιο Υγείας της Ουάσιγκτον στο Μιζούρι.   

Η ομάδα των ερευνητών έκανε και άλλες έρευνες, για να δείξει πως η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 25%.

Η νέα αυτή μελέτη που βασίστηκε σε μια μετα-ανάλυση 20 μελετών, επικεντρώθηκε σε αδενώματα παχέος εντέρου και προκαρκινικών πολυπόδων που αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης.
    
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική σωματική άσκηση συσχετίστηκε με μείωση κατά 16% τον κίνδυνο εμφάνισης πολυπόδων του παχέος εντέρου, καθώς και με 30% μείωση του κινδύνου ανάπτυξης μεγάλων πολυπόδων σε προχωρημένο στάδιο και επομένως με περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε καρκίνο.
    
«Η άσκηση έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή στο έντερο και βοηθώντας στη μείωση των επιπέδων ινσουλίνης» ανάφερε η Δρ. Γουόλιν.
    
«Αυτή η μελέτη προσθέτει βάρος στα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά το κίνδυνο καρκίνου του εντέρου», συμπλήρωσε η Σάρα Χιόμ, διευθύντρια της πληροφόρησης για την υγεία στο Καρκινικό Ινστιτούτο του Ηνωμένου Βασιλείου και πρόσθεσε ότι: «Εμείς προτείνουμε να κάνει κάθε άνθρωπος τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα άσκηση μέτριας έντασης».
    
Να σημειωθεί επίσης πως η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) συνιστά, 30 λεπτά τουλάχιστον ήπιας δραστηριότητας ημερισίως, για 5 ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.
    
Πηγή: Υγείαonline.gr
    
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline