Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Φρουτoθεραπεία για τη καρδία με … καρπούζι
Φρουτoθεραπεία για τη καρδία με … καρπούζι

Φρουτoθεραπεία για τη καρδία με … καρπούζι

  • August 18, 2010
  • 0 Likes
  • 10 Views
  • 0 Comments

Το καρπούζι, συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία με το πεπόνι, αλλά το προτιμούν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι για την πλούσια θρεπτική αξία του, καθιστώντας το ιδανική τροφή για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στις γυναίκες και καρκίνου του προστάτη στους άνδρες, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση από την Daily Telegraph.


Επιπλέον, η κατανάλωση καρπουζιού μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης. Παρά το γεγονός ότι το καρπούζι είναι τόσο γλυκό όσο ένα μήλο, περιέχει δύο φορές λιγότερη ζάχαρη.

Το καρπούζι και το πεπόνι, είναι μια εξαιρετική πηγή σε β-καροτένιο. Επίσης περιέχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που δίνει το χρώμα του καρπουζιού, ενώ προστατεύει ταυτόχρονα τις γυναίκες από καρδιαγγειακά νοσήματα και τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη και η αθηροσκλήρωση.

Μελέτες επιστημόνων επίσης έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτού του φρούτου είναι χρήσιμη στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, των νεφρών και του παγκρέατος. Επιπλέον, το καρπούζι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Β6, Β1, καλίου και μαγνησίου.

Ακόμα έχει διουρητική δράση και θεωρείται ένα καλό τονωτικό για το αίμα.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν, ότι το καρπούζι, μας βοηθά να ξεπεράσουμε και την καθημερινή καταπόνηση. Επηρεάζει την χωρική μνήμη σε καταστάσεις στρες και έτσι αποτρέπονται τέτοιου είδους προβλήματα.

Πηγή:  Daily Telegraph

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline