Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Γεωργιάδης: ‘Κανένας λόγος ανησυχίας για τη διασπορά του κοροναϊού MERS’
Γεωργιάδης: ‘Κανένας λόγος ανησυχίας για τη διασπορά του κοροναϊού MERS’

Γεωργιάδης: ‘Κανένας λόγος ανησυχίας για τη διασπορά του κοροναϊού MERS’

  • April 24, 2014
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

altΔεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για τη διασπορά του κοροναϊού MERS στη χώρα μας, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συγχαίροντας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο, όπως είπε, από τη στιγμή του εντοπισμού του κρούσματος «αντέδρασε σε πρώτο χρόνο» για να αποκλειστεί πιθανή διαφυγή και άλλου περιστατικού.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με το Κέντρο, ο κοροναϊός MERS αποτελεί, πλέον, όχι μόνο ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια απειλή, ενώ η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου του ιού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προχωρά στη διάθεση ενημερωτικού υλικού που απευθύνεται προς τους ταξιδιώτες από και προς τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, στις πύλες εισόδου. Σε όσους ταξιδεύουν προς χώρες της Μέσης Ανατολής συστήνεται αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής, προκειμένου να προστατευθούν.

alt

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης, συστήνεται άμεση αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης και αναβολή της επιστροφής. Μετά την επιστροφή από χώρες της Μέσης Ανατολής, εάν κάποιος εκδηλώσει πυρετό από 38oC και πάνω και συμπτώματα του αναπνευστικού (βήχα, δύσπνοια κ.λπ.) εντός 14 ημερών, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο γιατρό και να τον ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι ή να επικοινωνήσει με το ΚΕΕΛΠΝΟ στα τηλέφωνα 2105212000- 2105212054.
 
Σημειώνεται ότι για τον τρόπο χειρισμού του κρούσματος MERS και την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε τα εύσημα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline