Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέα τεχνική αναγέννησης των νευρικών κυττάρων μετά από τραυματισμό
Νέα τεχνική αναγέννησης των νευρικών κυττάρων μετά από τραυματισμό

Νέα τεχνική αναγέννησης των νευρικών κυττάρων μετά από τραυματισμό

  • July 6, 2013
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

altΧρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική, με την οποία επιτυγχάνεται η αναγέννηση των νευρικών κυττάρων σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού του νωτιαίου μυελού, οι ερευνητές επανέφεραν την λειτουργία της ουροδόχου κύστης σε παράλυτους ενήλικους επίμυες. Τα δεδομένα της μελέτης τους, δημοσιεύονται στο Ιατρικό περιοδικό  The Journal of Neuroscience.

Τα ευρήματα αυτά, μπορεί να οδηγήσουν σε μελλοντικές προσπάθειες για να επανέρχονται και άλλες λειτουργίες, που έχουν χαθεί μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Για πολλές δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει πειράματα, χρησιμοποιώντας μοσχεύματα νεύρων, σαν ένα μέσο για να γεφυρώσουν τον τραυματισμότου  νωτιαίου μυελού, σε μια προσπάθεια για να επανακτήσει το άτομο τις χαμένες λειτουργίες, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό. Όμως,οι προσπάθειες αυτές δεν ήσαν επιτυχείς. Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές, Yu-Shang Lee, από την Cleveland Clinic, μαζί με τον Jerry Silver,PhD , της Ιατρικής Σχολή  Case Western Reserve, και άλλους, χρησιμοποιώντας μια χημική ουσία, η οποία ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων, μαζί με ένα ειδικό ένζυμο, δημιούργησαν ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον για το μόσχευμα του νεύρου στο σημείο του τραυματισμού.

alt

«Αν και τα ζώα δεν επανέκτησan την ικανότητα να βαδίζουν, όμως πράγματι επανέκτησαν ένα σημαντικό βαθμό του ελέγχου της ούρησης», εξηγεί ο Dr.Silver. Αυτή η βασική λειτουργία, είναι εκείνη την οποία οι ασθενείς με τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό, κατατάσσουν σαν την πιο σημαντική για να επανέλθει μετά τον τραυματισμό. «Αυτή είναι η πρώτη φορά, που μια σημαντική λειτουργία της ουροδόχου κύστης έχει αποκατασταθεί μέσω αναγέννησης των νεύρων, μετά από ένα ισχυρότατο τραυματισμό του νωτιαίου μυελού», προσθέτει ο Dr.Lee.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline