Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέα δικαίωση του ΠΙΣ από το ΣτΕ για το πλαφόν συνταγογράφησης
Νέα δικαίωση του ΠΙΣ από το ΣτΕ για το πλαφόν συνταγογράφησης

Νέα δικαίωση του ΠΙΣ από το ΣτΕ για το πλαφόν συνταγογράφησης

  • July 27, 2014
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

altΟ Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σημείωσε μια ακόμα νίκη έναντι της εφαρμογής μνημονιακών απαιτήσεων στον τομέα της υγείας, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αναστέλλει για δεύτερη φορά την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία γίνεται αποδεκτή η νέα προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, για την καθιέρωση πλαφόν στην δαπάνη συνταγογράφησης ανά ιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, προέβη στην εξής δήλωση:

alt

“Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας για το πλαφόν συνταγογράφησης. Η απόφαση δικαιώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την προσφυγή του και διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, αλλά και το δικαίωμα των ιατρών να λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία και τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών τους. Θεωρούμε ότι είναι πλέον η ώρα που το Υπουργείο Υγείας οφείλει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία οδηγούν σε ουσιαστικό και αποτελεσματικό εξορθολογισμό τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη”.

Πηγή: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
 
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline