Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέα ασφαλής θεραπεία για τις καρδιοπάθειες!
Νέα ασφαλής θεραπεία για τις καρδιοπάθειες!

Νέα ασφαλής θεραπεία για τις καρδιοπάθειες!

  • April 30, 2014
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

altΟ Ειδικός Καρδιολόγος Κωνσταντίνος Χουλιάρας – Consultant στο Imperial College Healthcare NHS Trust-London είναι στην ευχάριστη θέση να είναι ένας νέος πάροχος της external counterpulsation (ECP ή EECP) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αυτή η θεραπεία είναι διαθέσιμη για τους ασθενείς οι οποίοι βιώνουν εξουθενωτικό πόνο στο στήθος (στηθάγχη) ή δυσκολία στην αναπνοή. Αυτή η θεραπεία θεωρείται μια εναλλακτική λύση στις επεμβατικές χειρουργικές διαδικασίες και βοηθά πολλούς καρδιολογικούς ασθενείς να επιστρέψουν στις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες τους.

Αυτή η θεραπεία είναι διαθέσιμη για τους ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε μία ή περισσότερες διαδικασίες παράκαμψης (bypass). Πολλοί ασθενείς σκέφτονται την ECP όταν δεν είναι πλέον υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση ή αγγειοπλαστική, ή είχαν διάφορες χειρουργικές διαδικασίες και η στηθάγχη τους έχει επιστρέψει.

H external counterpulsation therapy (ECP) μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη, όπως αυτές οι επεμβατικές διαδικασίες, αλλά με ελάχιστο κίνδυνο. Η θεραπεία ECP είναι εγκεκριμένη από το FDA τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα έλαβε σύσταση ΙΙα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας

Η ταξινόμηση IIa σημαίνει ότι το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων και το επίπεδο της γνώμης είναι υπέρ της θεραπείας, στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν την  ECP θεραπεία, ως θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς που πάσχουν από ανθεκτική στηθάγχη.

alt

Η external counterpulsation therapy (ECP) μπορεί να είναι επιτυχής στη μείωση της διάρκειας και της συχνότητα της στηθάγχης, ή του πόνου στο στήθος. Οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με μία ώρα την ημέρα για τριάντα πέντε ημέρες. Μία τυπική πορεία της θεραπείας διαρκεί 7 έως 8 εβδομάδων.

Κατά την θεραπεία ECP, ο θεραπευτής τυλίγει σφιχτά τις περιχειρίδες (σαν και αυτές που μετράμε την αρτηριακή πίεση στο σπίτι) γύρω από την περιοχή της γάμπας, των μηρών και των γλουτών. Είναι ρυθμισμένες, ώστε να συμπιέζονται και να αποσυμπιέζονται ανά κάθε χτύπο της καρδιάς. Κατά την συμπίεση, οι περιχειρίδες σπρώχνουν το αίμα προς την καρδιά αυξάνοντας την πίεση της διαστολής, την ροή του αίματος στα στεφανιαία (τα αγγεία της καρδιάς) και τα αποθέματα οξυγόνου. Η διαδικασία αυτή βοηθάει το οξυγονομένο αίμα να φτάσει στην καρδιά.

Στο χρόνο αυτό, η διαδικασία αυτή μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει τα συμπτώματα της στηθάγχης του ασθενούς

Η θεραπεία ECP πιστεύεται ότι προάγει την ανάπτυξη της παράπλευρης κυκλοφορίας. Η παράπλευρη κυκλοφορία είναι η ανάπτυξη των μικροσκοπικών αιμοφόρων που καθιστούν δυνατή για την καρδιά να παρακάμψει (bypass) την στένωση των αρτηριών. Μόλις τα παράπλευρα αυτά αγγεία έχουν αναπτυχθεί, οι ασθενείς μπορούν  να παρατηρήσουν μια μείωση του πόνου στο στήθος ή  της δύσπνοιας.

Πολλοί ασθενείς αναφέρουν μια αύξηση στην ενέργεια οπουδήποτε μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης εβδομάδας θεραπείας. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να μειώσουν τη χρήση φαρμάκων της καρδιάς.

«Η ECP είναι μια θαυμάσια θεραπεία για τους ασθενείς που έχουν πόνο στο στήθος και που επηρεάζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι ασφαλής και αποτελεσματική, και είμαστε υπερήφανοι για να το προσφέρουμε στους ασθενείς μας», δηλώνει ο Καρδιολόγος Κωνσταντίνος Χουλιάρας και σας προτρέπει να επισκεφτείτε το web-site www.ecp.gr όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη της ECP.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline