Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέος Υπουργός Υγείας ο Μάκης Βορίδης
Νέος Υπουργός Υγείας ο Μάκης Βορίδης

Νέος Υπουργός Υγείας ο Μάκης Βορίδης

  • June 9, 2014
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

altΓια δεύτερη φορά στην πολιτική του καριέρα αναλαμβάνει θέση υπουργού ο Μάκης Βορίδης, ο νέος υπουργός Υγείας. Ο κ. Βορίδης αναλαμβάνει τον ευαίσθητο χώρο της υγείας αντικαθιστώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση χωρίς να τοποθετηθεί σε κάποια άλλη κυβερνητική θέση.

Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία απέκτησε το πτυχίου του με «Άριστα» το 1990. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση Merit απο το «University College of London» (UCL), με ειδίκευση στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 με ειδίκευση τις ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και τα αδικήματα τύπου. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, με την οποία απέκτησαν έναν γιο και μία κόρη. Μιλά απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά.

•    Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ορίστηκε ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953. Το 1974 έγινε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1983 έλαβε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας και το 1984 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 1984-1986 μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α και επιστρέφοντας εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Εντατικολογίας.

alt
Μάκης Βορίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Κατερίνα Παπακώστα

•   Υφυπουργός Υγείας ορίστηκε η κ. Κατερίνα Παπακώστα

Η κα Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου είναι γεννημένη στον Πειραιά. Είναι δικηγόρος και έγγαμη με το Στρατηγό, Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, Διευθυντή Οικονομικού του ΓΕΣ. Είναι μητέρα 2 παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας. Είναι πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος. Το 1990, η νεότερη, πανελλαδικά, υποψήφια Δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα.Το 1997, εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο). Διετέλεσε βουλευτής από το 2000-2009.

Τον Μάιο του 2004, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Καραμανλής, της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ., θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο 2013. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW). Μιλά απταίστως Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Τούρκικα.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline