Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέο τεστ αίματος αναγνωρίζει το Αλτσχάιμερ
Νέο τεστ αίματος αναγνωρίζει το Αλτσχάιμερ

Νέο τεστ αίματος αναγνωρίζει το Αλτσχάιμερ

  • November 9, 2018
  • 0 Likes
  • 36 Views
  • 0 Comments

Μέχρι σήμερα ο μοναδικός τρόπος να εντοπιστεί το Αλτσχάιμερ στον ανθρώπινο εγκέφαλο ήταν το κλασσικό τεστ που έκανε απλώς μια διάγνωση σε ένα στάδιο που η ασθένεια είχε απλωθεί για τα καλά στο δίκτυο της γνωστικής μεριάς του εγκεφάλου.
        
Το Αλτσχάιμερ είναι μια από τις δυο πιο δημοφιλείς ασθένειες σε ερευνητικό επίπεδο αφού το 2017 έχουν γίνει τουλάχιστον 10 πειράματα για την διάγνωση ή και την πρόληψή του.
        
Η νέα εισαγωγή στα ερευνητικά δεδομένα είναι το τεστ αίματος. Στο πείραμα που πραγματοποίησε η ομάδα της σχολής Φαρμακευτικών και Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ της Αγγλίας, ένα απλό αιματολογικό τεστ μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία στον γιατρό-επιστήμονα ώστε να αντιληφθεί εάν ο ασθενής έχει ή δεν έχει Αλτσχάιμερ. Όχι μόνο τη στιγμή της εξέτασης. Κυρίως το πως θα εξελιχθεί και πως μπορούν οι θεραπείες να επιβραδύνουν την διαδικασία.
        
Εφαρμόζοντας την έρευνα του σε πάνω από 500 άτομα, 347 με νευρογενετικές ανωμαλίες και 202 εύρωστα, ο επικεφαλής Φράνσις Μάρτιν μπόρεσε να δει στους χημικούς συσχετισμούς του αίματος αν υπάρχει κάποια ασθένεια σχετική με την άνοια ή όχι.
        
Αυτό το κατάφερε χάρη σε ένα διαμαντένιο εξάρτημα που με την βοήθεια του φωτός εξέπεμπε την σύσταση των ενώσεων. Το θετικό αυτού του τεστ είναι πως ξεφεύγει από το πλαίσιο του διαγνωστικού.
        
Δεν σου λέει απλώς ότι θα έχεις Αλτσχάιμερ. Σου εξηγεί πως θα εξελιχθεί, καταγράφει την διαδικασία της ασθένειας, καταπολεμά την ταχύτητα της και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να την προλάβει σε πολύ πρώιμο στάδιο. Κυρίως όμως, μπορεί να διαχωρίζει το είδος της άνοιας. Γιατί δεν είναι μόνο το Αλτσχάιμερ. Η σωστή αναγνώριση μπορεί να κάνει και πιο αποτελεσματική τη θεραπεία.
        
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: