Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις: Νέες θεραπείες αποκατάστασης
Τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις: Νέες θεραπείες αποκατάστασης

Τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις: Νέες θεραπείες αποκατάστασης

  • September 26, 2013
  • 0 Likes
  • 63 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μια μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience, ομάδα ερευνητών από το Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματικών Εγκεφαλικών Κακώσεων, στο Τορόντο του Καναδά, έχει αναπτύξει μια τεχνική μέσω της οποίας, τα άτομα τα οποία έχουν υποστεί μια μέτρια προς σοβαρή εγκεφαλική κάκωση, η οποία τους έχει δημιουργήσει χρόνια προβλήματα, μπορούν να βελτιωθούν πολύ σημαντικά, μέσω αυξημένης σωματικής, κοινωνικής, και γνωσιακής διέγερσης.

Όπως τονίζει η επικεφαλής της μελέτης, Νευροψυχολόγος Dr. Robin Green, «Αυτό που μπορεί να συμβαίνει μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό, είναι ότι, ο κατεστραμμένος εγκεφαλικός ιστός, αφήνει τις υγιείς περιοχές του εγκεφάλου χωρίς συνδέσεις και έτσι αυτές, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εκφυλισθούν.

alt

Τα άτομα με μέτριο προς σοβαρό βαθμό εγκεφαλικής κάκωσης, συνήθως αδυνατούν να επανέλθουν στο ίδιο με το προηγούμενο επίπεδο απόδοσης. Όμως, με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να διατηρήσουμε σε διέγερση τις περιοχές αυτές που κινδυνεύουν να εκφυλισθούν. Με τη μέθοδο αυτή, είναι γνωστό ότι αυξάνεται η παραγωγή νευρικών κυττάρων στην περιοχή του ιππόκαμπου και προάγεται η ενσωμάτωσή τους με τα υπάρχοντα εγκεφαλικά δίκτυα».

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline