Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Απαραίτητη η σταθερή ώρα ύπνου στα παιδιά
Απαραίτητη η σταθερή ώρα ύπνου στα παιδιά

Απαραίτητη η σταθερή ώρα ύπνου στα παιδιά

  • October 16, 2013
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Pediatrics, ερευνητές από το UCL, βρήκαν ότι τα παιδιά που δεν έχουν σταθερή ώρα κατάκλισης, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν δυσκολίες στην συμπεριφορά.

Η μελέτη βρήκε ότι, το ακατάστατο ωράριο ύπνου, μπορεί να διακόψει τους φυσιολογικούς ρυθμούς του σώματος και να προκαλέσει στέρηση του ύπνου, υπονομεύοντας την ωρίμανση εγκεφάλου και την ικανότητα να ρυθμίζει ορισμένες συμπεριφορές.

Η καθηγήτρια Yvonne Kelly, τονίζει: «Εάν δεν υπάρχει σταθερή ώρα για κατάκλιση, που συνοδεύεται από ένα διαρκές αίσθημα συνεχούς ροής, τότε προκαλείται στον σώμα και στο πνεύμα μια κατάσταση που μοιάζει με το γνωστό jet lag, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την υγιεινή ανάπτυξη και τις καθημερινές δραστηριότητες».

alt

Και συνεχίζει: «Γνωρίζουμε ότι η αρχική ανάπτυξη του παιδιού, έχει πολύ βαθιές επιρροές στην υγεία και την καλή κατάσταση της υγείας καθ όλη τη διάρκεια της ζωής. Απ’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι, διακοπές στον ύπνο, ιδιαίτερα εάν συμβούν κατά την διάρκεια του κρίσιμου χρόνου ανάπτυξης, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία».

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline