Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέα θεραπεία για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
Νέα θεραπεία για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

Νέα θεραπεία για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

  • July 1, 2013
  • 0 Likes
  • 29 Views
  • 0 Comments

altΑποτελέσματα για πρόσφατη κλινική δοκιμή, έδειξαν ότι ένα απλό θεραπευτικό σχήμα δύο αντιπηκτικών φαρμάκων- κλοπιδογρέλης και ασπιρίνης- μείωσε το κίνδυνο για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά περίπου το ένα τρίτο, σε σύγκριση με την τυπική θεραπεία μόνο με ασπιρίνη, όταν αυτά  χορηγούνται με σε ασθενείς οι οποίοι είχαν ελάχιστα ή παροδικά συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου, για να προληφθούν μετέπειτα προσβολές.

Η κλινική μελέτη, πραγματοποιήθηκε σε πολλά σημεία της Κίνας, με την συμμετοχή ιατρών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Στην μελέτη συμμετείχαν 5170 άτομα, τα οποία είχαν νοσηλευθεί μετά από μικρά ισχαιμικά επεισόδια, τα οποία είναι γνωστά με το όνομα παροδικές ισχαιμικές προσβολές. Η μελέτη δημοσιεύεται στο πολύ έγκυρο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Από την εξέταση  των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι, συνολικά από τους ασθενείς που ελάμβαναν και τα δύο φάρμακα παρουσίασαν εγκεφαλικό επεισόδιο το 8,2% μέσα σε διάστημα τριών μηνών παρακολούθησης, έναντι 11,7% που παρουσίασαν οι ασθενείς οι οποίοι λάμβαναν μόνον ασπιρίνη.

alt

Όπως δηλώνει ο συγγραφέας της μελέτης Καθηγητής της Νευρολογίας, S.Clairborne Johnston, MD, PhD, «Τα αποτελέσματα ήσαν εντυπωσιακά. Εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, πράγματι τα έχουμε καταφέρει. Ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων γίνεται η στάνταρ θεραπεία. Οποιοσδήποτε εμφανίζει παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, θα λάβει κλοπιδογρέλη και ασπιρίνη».

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline