Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του βακτηρίου NDM-1 στην Αυστρία
Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του βακτηρίου NDM-1 στην Αυστρία

Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του βακτηρίου NDM-1 στην Αυστρία

  • September 2, 2010
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

Δύο κρούσματα μόλυνσης από το βακτήριο τύπου NDM-1, το οποίο είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, εντοπίστηκαν στην Αυστρία, σε ανθρώπους που μολύνθηκαν σε νοσοκομεία στο εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο ασθενείς παρακολουθούνται από την πανεπιστημιακή κλινική του Γκράτς, στη νοτιοανατολική Αυστρία. Ο ένας ασθενής, ο οποίος επέστρεψε στην Αυστρία από το Πακιστάν, έχει ιαθεί έπειτα από θεραπεία, ενώ ο δεύτερος ασθενής που γύρισε από το Κόσοβο εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι γιατροί της πανεπιστημιακής κλινικής μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το στέλεχος τύπου NDM-1 με τη συνεργασία ιατρικών εργαστηρίων, στηριζόμενοι σε διεθνείς πληροφορίες που υπάρχουν σε άλλες χώρες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί παρόμοια στελέχη.

Για την πρόληψη της εξάπλωσης στην Αυστρία αυτού του στελέχους του βακτηρίου που καθιστά αναποτελεσματικά τα αντιβιοτικά, το υπουργείο προτείνει να υποβάλλονται σε εξετάσεις όλοι οι άνθρωποι που αρρώστησαν στην Ινδία ή το Πακιστάν, οι συγγενείς τους, όπως και το ιατρικό προσωπικό που εργάστηκε σε νοσοκομεία των χωρών αυτών. “Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή προέλευσης για τα στελέχη αυτών των εντεροβακτηρίων είναι η ινδική υπο-ήπειρος“, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline