Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Να γιατί πρέπει να τρως πάντα πρωινό
Να γιατί πρέπει να τρως πάντα πρωινό

Να γιατί πρέπει να τρως πάντα πρωινό

  • October 4, 2017
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

Οι περισσότεροι επιστήμονες, οι περισσότερες έρευνες διατροφής, το έχουν κατατάξει στην θέση του πιο σημαντικού γεύματος της ημέρας.
        
Είναι η στιγμή που ο οργανισμός λειτουργεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό, είναι ξεκούραστος, μπορεί να απορροφήσει και να διαμοιράσει καλύτερα τις ουσίες που παίρνεις με το φαγητό. Είναι αν θες το γεύμα που έρχεται μετά την γυμναστική σου. Επίσης αποτελεσματικότερη το πρωί.
        
Επομένως, κρίνεται απαραίτητο να έχεις ένα καλό πρωινό. Ένας καφές κι ένα μπισκότο δεν συνιστούν καλό πρωινό. Το πρωινό πρέπει να είναι πάνω από το 20% των θερμίδων που παίρνεις καθημερινά.
        
Δεν είναι μια αυθαίρετη μέτρηση, αλλά ένα κατώτατο όριο που προέκυψε από μια έρευνα του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας. 4.000 υγιή άτομα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Αυτοί που δεν έτρωγαν πρωινό, αυτοί που κατανάλωναν ως 20% των ημερήσιων θερμίδων και αυτοί πάνω από το 20%.
        
Μετά έκαναν στοχευμένα υπερηχητικά τεστ για να τσεκάρουν τις αρτηρίες στο κεφάλι, τον λαιμό, την κοιλιακή χώρα και την λεκάνη. Όπως αποδείχτηκε, οι άνθρωποι της πρώτης κατηγορίας είχαν μια διπλάσια πιθανότητα να πάθουν αθηροσκλήρωση ή πανώλη, ασθένειες που μπλοκάρουν την ροή του αίματος προς τον λαιμό και τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ενδεχόμενο εγκεφαλικού.
        
Ποιος είναι όμως ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι δεν πρόκειται για οργανική εξήγηση, αλλά για ψυχολογική σύνδεση. Πρόκειται για ένα προφίλ ζωής.
        
Το να μην τρως πρωινό σημαίνει ότι καταναλώνεις διάφορα επιζήμια σνακ στην διάρκεια της δουλειάς σου. Αυτά τα σνακ δημιουργούν ένα βάρος-λίπος στον οργανισμό, κάτι που οδηγεί σε μπλόκο των αρτηριών. Το να μην τρως πρωινό εν ολίγοις σε φέρνει σε ένα στάτους καθημερινότητας με κακές διατροφικές επιλογές.
        
Πηγή: MensHealth.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: