Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΜΙΛΕΣΗΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ, MSc
ΜΙΛΕΣΗΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ, MSc

ΜΙΛΕΣΗΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ, MSc

  • April 30, 2010
  • 0 Likes
  • 49 Views
  • 0 Comments
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ,
MSc ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Π.Σ.Δ. & ΕΛ. ΙΔΡ. ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΕΛΙΓΑΣΤ)
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑ… ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

Ο Γιώργος Μίλεσης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση (master) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Διατροφή. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πτυχιακή του μελέτη για την πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων αξιολογήθηκε με άριστα.

Το διάστημα 2004-2006 εξειδικεύθηκε στην ενδονοσοκομειακή σίτιση, στα πλαίσια του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Η ερευνητική του εργασία για την επίδραση της Μεσογειακή Δίαιτας στην φλεγμονή / σκλήρυνση του νεφρικού σπειράματος αξιολογήθηκε με άριστα. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 10ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρυνσης για τις καρδιαγγειακές νόσους.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη γνωσιακή τροποποίηση συμπεριφοράς και τη διατροφική εκπαίδευση ασθενών, στα πλαίσια της εργασιακής του εμπειρίας, από το 2003.

Η απόκτηση δεξιοτήτων και η αναζήτηση καινούριων/ καινοτόμων συμπεριφορικών τεχνικών, τόσο για τη διαχείριση του σωματικού βάρους όσο και για την ισορροπημένη κατανομή της όρεξης εντός της ημέρας, αποτελούν το κεντρικό θέμα της θεραπευτικής του προσέγγισης. Στα σχετικά άρθρα του, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, συμπεριλαμβάνονται: «Η επίδραση της παχυσαρκίας στην κοινωνική και ερωτική ζωή του ατόμου», «Απλά πείτε όχι στο πρόχειρο φαγητό», «Αντιμετωπίζοντας τη βουλιμία», «Σπλαχνικό λίπος και εμμηνόπαυση», «Όρεξη και Έμμηνος ρύση», «Παιδική νεοφοβία», «Οστεοπόρωση: από τη διάγνωση στη θεραπεία». Ετοιμάζεται για δημοσίευση η «Διατροφική Αντιμετώπιση του συνδρόμου Prader Willi σε παιδιά», ενώ επιπλέον αρθρογραφία του αναρτάται συστηματικά στο www.dia-trofis.gr.

Διατελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (Α.Μ.342), του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής και επιστημονικός συνεργάτης της Ομάδας Ρύθμισης Βάρους και Τροποποίησης Συμπεριφοράς «δια…της Τροφής».

Γιώργος Θ. Μίλεσης, MSc 
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
MSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Μέλος Π.Σ.Δ. & Ελ. Ιδρ. Γαστρεντερολογίας-Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ)
Επιστημονικός Διευθυντής του δια… της Τροφής

Επικοινωνία:

Φειδιππίδου & Ακαρνανίας 1 (πλησίον Μετρό Αμπελόκηποι)
Τηλ. 2107484580 – Κιν. 6940904589

e-mail: georgemiles9@gmail.com
web-site: www.dia-trofis.gr

  • Μοιραστείτε: