Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μόσιαλος για το χάπι της Pfizer: Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στον κορονοϊό
Μόσιαλος για το χάπι της Pfizer: Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στον κορονοϊό

Μόσιαλος για το χάπι της Pfizer: Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στον κορονοϊό

  • November 9, 2021
  • 0 Likes
  • 76 Views
  • 0 Comments

Η Pfizer ανακοίνωσε το χάπι της κατά του κορονοϊού με τον Ηλία Μόσιαλο να αναφέρεται στην αποτελεσματικότητά του από τη λοίμωξη Covid-19.

Η ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο LSE: «Το αντιικό φάρμακο της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο για νοσηλεία από τον κορονοϊό κατά 89%.

Το Paxlovid μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 89% σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες που είχαν κολλήσει τον ιό και είχαν μεγάλη πιθανότητα να νοσήσουν με σοβαρή λοίμωξη COVID-19.

Οι ασθενείς έλαβαν την θεραπεία εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το 0,8% των ασθενών που έλαβαν Paxlovid νοσηλεύτηκαν μέχρι την ημέρα 28 (3/389) μετά την έναρξη της θεραπείας, σε σύγκριση με το 7,0% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο και νοσηλεύτηκαν ή κατέληξαν (27/385 νοσηλεύτηκαν και 7 από αυτούς πέθαναν).

Παρόμοιες μειώσεις στη νοσηλεία παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που έλαβαν την θεραπεία εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το 1,0% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο νοσηλεύτηκαν μέχρι την ημέρα 28 (6/607 νοσηλεύτηκαν), σε σύγκριση με το 6,7% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο (41/612 νοσηλεύτηκαν και 10 κατέληξαν).

Επίσης στον συνολικό πληθυσμό της μελέτης έως την ημέρα 28, δεν αναφέρθηκαν θάνατοι σε ασθενείς που έλαβαν Paxlovid σε σύγκριση με 10 (1,6%) θανάτους σε ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η Pfizer σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα ως μέρος της συνεχιζόμενης κυλιόμενης υποβολής της στον FDA των ΗΠΑ για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) το συντομότερο δυνατόν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


  • Μοιραστείτε: