Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. MIG: Επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ το 2011
MIG: Επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ το 2011

MIG: Επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ το 2011

  • October 26, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Τα βασικά θέματα που απασχολούν το τομέα της Ιδιωτικής Υγείας θα έχουν επιλυθεί μέχρι το τέλος του έτους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου ορόφου VIP και των νέων χώρων του της Παιδιατρικής Κλινικής Μητέρα, του Ομίλου Υγεία.

Τα δύο κεντρικά αυτά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, έθεσαν στο υπουργό οι έξι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε χαιρετισμό στη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Βγενόπουλος, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου MIG σε Ελλάδα και εξωτερικό θα ανέλθουν το 2010 σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 εκτιμάται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερες και θα φθάσουν τα 160 εκατ.ευρώ. Πρωταρχικός σκοπός για τον όμιλο της MIG είναι η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Εμείς ήδη εφαρμόζουμε το δικό μας “fast track” και είναι απόλυτα επιτυχημένο, επισήμανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφερόμενος στο Όμιλο Υγεία, είπε ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διεθνώς στο τομέα του και αυτό αποδεικνύεται και με βάση τις πιστοποιήσεις που έχει λάβει, τις οποίες και διαθέτουν λίγες εταιρίες του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του Μητέρα Αλέξιος Κομνηνός επισήμανε ότι μετά την ανακαίνιση το ΜΗΤΕΡΑ καθίσταται πλέον η μεγαλύτερη ιδιωτική Κλινική στην Ελλάδα με 501 κλίνες. Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης  8.000 τμ όπως είπε ο κ. Κομνηνός, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανακαίνιση του συγκροτήματος χειρουργείων του  πρώτου επιπέδου με δημιουργία έξι νέων χειρουργικών αιθουσών, ως συμπλήρωμα στις έξι υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες, 21 πολυτελών αιθουσών ανανήψεων ασθενών, ειδικό χώρο προνάρκωσης παίδων. Συνολικά σήμερα έχει 20 σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, 6 αίθουσες μαίευσης και 17 αίθουσες ωδινών.

Επίσης, η αναβάθμιση περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του πρώτου ορόφου,  πλήρη ανακατασκευή όλων των δωματίων σε 6ο και 7ο όροφο και δημιουργία VIP ορόφου.

Παράλληλα, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, προχώρησε σε σύσταση ολοκληρωμένου παιδιατρικού κέντρου με εξειδικευμένα τμήματα που αφορούν στα παιδιά και τους εφήβους: ολοκληρωμένο καρδιολογικό – καρδιοχειρουργικό κέντρο, εφηβικής ιατρικής, αναπτυξιακής ιατρικής,  παχυσαρκίας – διατροφικών διαταραχών, παιδογαστρεντερολογίας, παιδικού διαβήτη, παιδοενδοκρινολογίας κλπ καθώς και σε δημιουργία νέων Τμημάτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΔΣ του Μητέρα Κωνσταντίνος Σταύρου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Daniel B. Smith, o Νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline