Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας
Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας

  • November 23, 2017
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments

Μετά την έκτακτη έκκληση που κάναμε μέσω του Facebook την προηγούμενη Παρασκευή και την συγκλονιστική και άμεση ανταπόκριση των πολιτών που ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία, ομάδα εθελοντών μας με την βοήθεια 2 μικρών φορτηγών ιδιωτικής εταιρείας παράδωσε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου σε πολίτες της Μάνδρας τρόφιμα, βρεφικά γάλατα, ρούχα, κουβέρτες και παπλώματα.
    
Κατά τη παραμονή μας στη περιοχή της Μάνδρας μιλήσαμε με κατοίκους οι οποίοι μία βδομάδα μετά τη καταστροφή παλεύουν μέσα στις λάσπες προσπαθώντας να επαναφέρουν μια στοιχειώδη κανονικότητα στη ζωή τους. Ο τρόμος από τη τραγωδία που έζησαν είναι έκδηλος σε κάθε λέξη και σε κάθε τους βλέμμα.
    
Ο εθελοντής γιατρός μας Γιώργος Βήχας περιγράφει μια στιγμή που έζησε «Μέσα σε αυτή την απερίγραπτη καταστροφή και την οδύνη, βλέπουμε δύο ανθρώπους, να καθαρίζουν ότι έχει απομείνει από το κατεστραμμένο μαγαζί τους, το φωτογραφείο της περιοχής, με πρόσωπα ήρεμα και χαμογελαστά.  Η μόνη στιγμή που η γυναίκα δακρύζει είναι όταν αναφέρεται στη δυστυχία των συμπολιτών της που έχασαν τους ανθρώπους τους λέγοντας, «πως μπορώ να στεναχωριέμαι για τις υλικές ζημιές όσο μεγάλες και αν είναι όταν δίπλα μου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές; Και δεν είναι μόνο οι καταγεγραμμένοι νεκροί και αγνοούμενοι, είναι και οι ξένοι που δούλευαν στα χωράφια τριγύρω και δεν θα τους αναζητήσει κανείς. Για όλους αυτούς κλαίω και όχι για το μαγαζί μας που καταστράφηκε.» Καθώς ακούω τα λόγια τους, λόγια γεμάτα καλοσύνη και σοφία, αισθάνομαι έναν απέραντο θαυμασμό και μια απέραντη ευγνωμοσύνη για το μάθημα που μας δίνουν άθελα τους.  Μέσα στη καταστροφή, ανάμεσα στα ερείπια μιας μεγάλης τραγωδίας, από το μεγαλείο κάποιων ψυχών γεννιέται και πάλι η ελπίδα και η αισιοδοξία».
    
Η εθελόντρια μας Βασιλική Ηλιοπούλου περιγράφει άλλη μια συγκλονιστική στιγμή: «Μία κυρία ηλικιωμένη μόλις είχε βγει από το Νοσοκομείο με την κόρη της δίπλα και ήταν στο Δημαρχείο καθώς δεν είχε τίποτα ούτε ταυτότητα. Αύριο θα της στείλουμε την φαρμακευτική αγωγή με courier, αυτό το λίγο εμείς κάναμε ώστε να ηρεμήσει. Φυσικά της δόθηκαν άμεσα κουβέρτες και κάποια πρώτα είδη. Τι να πεις; Δεν υπάρχουν λόγια και όμως η γιαγιά χαμογέλασε καρτερικά…»
    
Όλοι οι εθελοντές ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους πολίτες που συνέδραμαν άμεσα το ιατρείο μας και επέτρεψαν την σημερινή ουσιαστική βοήθεια που δόθηκε στους κατοίκους την Μάνδρας.  Θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια στην βοήθεια που θα προσφέρουμε για αυτό και καλούμε τον κόσμο να συνδράμει με φάρμακα και βρεφικές τροφές ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
    
Πηγή: Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: