Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μην εμβολιάζεσαι όταν είσαι σε άσχημη ψυχολογία
Μην εμβολιάζεσαι όταν είσαι σε άσχημη ψυχολογία

Μην εμβολιάζεσαι όταν είσαι σε άσχημη ψυχολογία

  • September 29, 2017
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

Ζούμε σε μια περίοδο που ο εμβολιασμός έχει γίνει debate. Υπάρχουν γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, γιατί πιστεύουν ότι θα αρρωστήσουν πιο εύκολα με εμβόλιο.
        
Είναι δεδομένο όμως ότι πρέπει να εμβολιάζεις το παιδί σου όταν πρέπει. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να εμβολιάζεται ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας όταν δεν έχει διάθεση ή είναι στενοχωρημένος.
        
Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Brain, Behavior, and Immunity υποστηρίζεται ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πιάσει το εμβόλιο είναι να το κάνεις μια μέρα που είσαι χαρούμενος και έχεις γενικά καλή διάθεση!
        
Η έρευνα μέτρησε τα αρνητικά και θετικά συναισθήματα, την διατροφή, την άσκηση και τον ύπνο σε 135 ηλικιωμένους από 65 ως 85 ετών και συνέχισε με follow up εξετάσεις για τις επόμενες 6 εβδομάδες.
        
Από όλες τις παραμέτρους που έβαλαν, αποδείχτηκε ότι τα θετικά συναισθήματα ήταν ο παράγοντας που συνέβαλε περισσότερο στην καλύτερη δράση του εμβολίου.
        
Το πόρισμα της έρευνας δεν μπορεί να αναχθεί πάντως σε ένα γενικότερο πλαίσιο, καθώς ήταν πολύ στοχευμένο ηλικιακά, είχε ένα σχετικά μικρό δείγμα, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν δεχθεί ένα χρόνο πριν το ίδιο εμβόλιο με αυτό της έρευνας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί απλώς να είχε μάθει καλά ο οργανισμός πως να το απορροφά.
        
Σίγουρα αυτή η αρχική ένδειξη είναι κάτι προς το οποίο χρειάζεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση και αναμφίβολα έχει μια λογική βάση όσον αφορά στους ηλικιωμένους.
        
Πηγή: HuffingtonPost.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: