Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η μεταμόσχευση μέρους του ήπατος, σώζει παιδικές ζωές
Η μεταμόσχευση μέρους του ήπατος, σώζει παιδικές ζωές

Η μεταμόσχευση μέρους του ήπατος, σώζει παιδικές ζωές

  • August 2, 2013
  • 0 Likes
  • 54 Views
  • 0 Comments

altΜια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Liver Transplantation, αποκαλύπτει ότι, η μεταμόσχευση μέρους του ήπατος, από αποβιώσαντες ενήλικους και εφήβους δότες, έχει καταστεί λιγότερο επικίνδυνη για βρέφη και νεαρά παιδιά, βοηθώντας τη διάσωση τους.

Η μελέτη δείχνει ότι, ο κίνδυνος αποτυχίας του οργάνου και θνησιμότητας από μερικό μόσχευμα, είτε συγκρίσιμα με τη θνησιμότητα μεταμόσχευσης ολόκληρου του οργάνου σε αυτό το παιδικό πληθυσμό.

Επειδή τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έχουν τη μεγαλύτερη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, υπάρχει ανάγκη για εξοικονόμηση μοσχευμάτων. Για το λόγο αυτό άρχισαν έρευνες για μεθόδους οι οποίες θα μειώσουν του χρόνου αναμονής για να μειωθεί η θνησιμότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών.

alt

Για το λόγο αυτό, έχει αρχίσει η εφαρμογή χορήγησης μοσχευμάτων τιμήματος του ήπατος. Από τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα εμπειρίας φαίνεται ότι η μέθοδος αυτή προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την μέχρι τώρα εφαρμογή ολόκληρων μοσχευμάτων. Αναμένονται περισσότερα δεδομένα για την αξιολόγηση αυτών των ευρημάτων.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline