Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μείωση του στρες με συσκευή βιο-ανάδρασης
Μείωση του στρες με συσκευή βιο-ανάδρασης

Μείωση του στρες με συσκευή βιο-ανάδρασης

  • October 9, 2013
  • 0 Likes
  • 35 Views
  • 0 Comments

altΣε μια μελέτη από τη Σχολή Νοσοκόμων του Πανεπιστημίου Case Western Reserve, η οποία πραγματοποιήθηκε επί 20 γυναικών μεγάλης ηλικίας, βρέθηκε ότι, με τη χρήση μιας συσκευής βιοανάδρασης (bio-feedback) η οποία ακολουθεί το ρυθμό της αναπνοής, οι γυναίκες αυτές κατόρθωσαν να μειώσουν τα επίπεδα του στρες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τα παιδιά τα οποία ζουν με τις γιαγιάδες τους αυξήθηκαν κατά 64% τα προηγούμενα είκοσι χρόνια. Από προηγούμενες μελέτες, είχε φανεί ότι, πολλές από τις γιαγιάδες αυτές υποφέρουν από στρες και κατάθλιψη, όντας υποχρεωμένες να εξυπηρετούν σε αυτή την ηλικία ένα παιδί, όλη την ημέρα.

alt

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την τεχνική της βιοανάδρασης, εστιάζοντας την μεταβολή του ρυθμού της καρδιάς, ώστε να μειώσουν το στρες, τα αρνητικά συναισθήματα και την κατάθλιψη και να βοηθήσουν τις γιαγιάδες να αντιμετωπίσουν τις πρόσθετες ευθύνες.

Παρόλο που η μελέτη αυτή ήταν μικρή, έδειξε ότι παρέχει υποσχέσεις, καθώς μειώθηκαν οι αρνητικές σκέψεις και το στρες, με τη χρήση αυτής της συσκευής. Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Biofeedback.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline