Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Έκτακτη σύνοδος του ΠΟΥ για τον κοροναϊό MERS
Έκτακτη σύνοδος του ΠΟΥ για τον κοροναϊό MERS

Έκτακτη σύνοδος του ΠΟΥ για τον κοροναϊό MERS

  • May 12, 2014
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

altΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη σύνοδο για τον κοροναϊό MERS την ερχόμενη Τρίτη, την ώρα που η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε διάφορες χώρες εγείρει ανησυχίες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

“Την Τρίτη η επιτροπή έκτακτων καταστάσεων θα έχει μια σύνοδο για τον κοροναϊό MERS”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρεκ Γιασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη. “Έχει ήδη συνέλθει 4 φορές”, με τελευταία μια συνάντηση που είχε τον Δεκέμβριο, από τότε που άρχισε η κρίση και συμφώνησε να συνέλθει εκ νέου, διευκρίνισε ο Γιασάρεβιτς.

“Επιπλέον μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε διάφορες χώρες εγείρει ερωτήματα”, πρόσθεσε.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο.

alt

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΠΟΥ, ο οποίος δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη, από τον Σεπτέμβριο του 2012, έχουν επιβεβαιωθεί 496 κρούσματα του MERS σε διεθνές επίπεδο.

Η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό MERS είναι η Σαουδική Αραβία, όπου 126 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την εμφάνισή του το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline