Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα οφέλη των νέων τεχνολογιών στην ιατρική και του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα
Τα οφέλη των νέων τεχνολογιών στην ιατρική και του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα

Τα οφέλη των νέων τεχνολογιών στην ιατρική και του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα

  • June 17, 2014
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

altΜε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολυθεματικό συνέδριο για τις «νέες τεχνολογίες στην Ιατρική και τον Ιατρικό Τουρισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μεγάλη συμμετοχή και 300 διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Η ανάπτυξη και χρήση στην Ελλάδα των νέων τεχνολογιών στην ιατρική και η υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των Ελλήνων ιατρών, έθεσαν τις βάσεις για την δημιουργία  ρεύματος ιατρικού τουρισμού στην χώρα, με την τόνωση της Εθνικής οικονομίας, τόνισαν οι ομιλητές.

«Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στα νοσοκομεία του οποίου εντάσσεται και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, είναι ο πρωτοπόρος τόσο στην απόκτηση και χρήση νέων τεχνολογιών όσο και στον τομέα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρός του, Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο οποίος ιδιαίτερα τόνισε ότι παρά την οικονομική χρήση στη χώρα μας, ο Όμιλος του Ιατρικού θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, ώστε οι Έλληνες να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες για να τους παρασχεθούν οι οποιεσδήποτε  ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες».

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ενθάρρυνση του ιατρικού τουρισμού, αποτελεί στόχο του υπουργείου. Εξήγγειλε, ότι προωθούνται προς ψήφιση, μέχρι το Σεπτέμβριο, διατάξεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την προσέλκυση ξένων ασθενών. Τόνισε ότι «ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι ο κατ΄ εξοχήν τομέας που ενδείκνυται για ιατρικό τουρισμό» στην Ελλάδα, διότι «το θεσμικό μας πλαίσιο είναι πληρέστερο και πιο προοδευτικό από το αντίστοιχο άλλων χωρών της Ευρώπης».   

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και της αντίστοιχης της Ρουμανίας. Από ελληνικής πλευράς  το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο πρόεδρος και ο Γ.Γ της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, καθηγητής Ευγ. Κουμαντάκης και Κ. Πάντος, καθώς και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, καθηγητής R. Vladareanu.

Για το e-learning πρόγραμμα μεταξύ των πανεπιστημίων Αθηνών και Βουκουρεστίου για την εκπαίδευση Ρουμάνων ιατρών, βιολόγων και τεχνικών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από Έλληνες συναδέλφους τους, μίλησαν ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Πετράκης και ο υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Μ. Κουτσουλιέρης, υπογραμμίζοντας τη θετική συμβολή των νέων τεχνολογιών στην επιστημονική γνώση  και εξειδίκευση.

alt

Οι εργασίες του πολυθεματικού συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (χθες) με εκδήλωση ενημέρωσης άτεκνων ζευγαριών για τα αίτια, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Από τις επιστημονικές ομιλίες που προηγήθηκαν, προκύπτει  ότι το 16,5% των ζευγαριών στην Ελλάδα έχουν προβλήματα τεκνοποίησης και από αυτά, το 20% είναι «ανεξήγητης αιτιολογίας». Όπως σημείωσε ο καθηγητής Μαιευτικής, Γεώργ. Πάντος, στο 30%-40% των γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ινομυωμάτων. Σήμερα, με την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας της λαπαροσκοπικής ή υστεροσκοπικής χειρουργικής, με ελάχιστο τραύμα και πόνο, οι γυναίκες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά επιτυχώς, διευκολύνοντας την τεκνοποίηση πριν προχωρήσουν στην εξωσωματική.

Όπως υπογράμμισε ο ειδικός σε θέματα εξωσωματικής, Κώστας Πάντος, στη χώρα μας υπάρχει πολύ υψηλή εξειδίκευση στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, ώστε να διενεργούνται εξωσωματικές με εξαιρετική επιτυχία και ασφάλεια για τη μέλλουσα μητέρα και το έμβρυο. Για τους παραπάνω λόγους,  άτεκνα ζευγάρια από 32 χώρες του κόσμου εμπιστεύονται τους έλληνες ιατρούς, επωφελούμενα  παράλληλα από το σημαντικά χαμηλότερο κόστος έναντι άλλων χωρών της Ε.Ε και το θεσμικό πλαίσιο για τις εξωσωματικές.

Διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στα αίτια της ανδρικής και γυναικείας υπο-γονιμότητας, το νομικό πλαίσιο που αφορά στις εξωσωματικές και στις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό, στις οποίες η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος. Ειδικότερα, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού κος Θανάσης Πλεύρης, εξειδικευμένος στα νομικά θέματα της παροχής υπηρεσιών υγείας, αναφέρθηκε σε νομικά ζητήματα γύρω από την τεχνολογία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Πρωτοπόρος είναι η χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη ρομποτική χειρουργική που εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία, όπως υπογράμμισε ο κορυφαίος σε θέματα ρομποτικής χειρουργικής, καθηγητής Κ. Κωνσταντινίδης. Ιδιαίτερα στην ουρολογία  και ακόμη ειδικότερα σε περιπτώσεις όπως ο καρκίνος του προστάτη και της ουροδόχου κύστης, η ρομποτική χειρουργική έχει θεαματικά αποτελέσματα έναντι των άλλων χειρουργικών μεθόδων, τόνισαν οι ουρολόγοι του ΙΔΘ  Α. Ανδρέου και Αθ. Μπέκος, ενώ για τα αντίστοιχα αποτελέσματα σε περιπτώσεις καρκίνου του ορθού, λαπαροσκοπικά και ρομποτικά παρουσίασαν εντυπωσιακά συγκριτικά αποτελέσματα, οι χειρουργοί Χρ. Ευθυμιάδης και Χρ. Κοσμίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310400904

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
Ασκληπιού 10, ΤΚ 57001 – Πυλαία Θεσσαλονίκης
Τηλ. Κέντρο: 2310400000
e-mail: info@interbalkan-hosp.gr
web-site: www.iatrikodiavalkaniko.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline