Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ιατρική αποστολή αγάπης στον ακριτικό Αη Στράτη
Ιατρική αποστολή αγάπης στον ακριτικό Αη Στράτη

Ιατρική αποστολή αγάπης στον ακριτικό Αη Στράτη

  • June 9, 2014
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

altΣάββατο μεσημέρι, στο μικρό αγροτικό ιατρείο του Αη Στράτη, η κίνηση είναι ασυνήθιστα έντονη για τα δεδομένα του ακριτικού νησιού. Έξω από το ιατρείο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά περιμένουν υπομονετικά κάτω από την παχιά σκιά των δέντρων, ώσπου να έρθει η σειρά τους για να εξεταστούν.

Μέσα, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους σε κάποιους από τους συντοπίτες τους. Το σκηνικό αυτό κάθε άλλο παρά γνώριμο είναι για τους λιγοστούς κατοίκους του μικρού νησιού, που αναγκάζονται πολλές φορές να ταξιδέψουν ως τη Λήμνο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις -ακόμη και «ρουτίνας» – αφού από τον Φεβρουάριο, το μικρό ιατρείο του νησιού λειτουργεί με ένα άτομο νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρό που έρχεται -εκ περιτροπής- είτε από τη Λήμνο είτε από τη Μυτιλήνη. Μάλιστα, ορισμένες ημέρες τον μήνα, στο ιατρείο υπάρχει μόνο νοσηλευτής.

alt

Χάρη, ωστόσο, στην πρωτοβουλία του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ), που διοργάνωσε ιατρική αποστολή αλληλεγγύης και αγάπης στο μικρό αυτό νησί του βορείου Αιγαίου, περίπου 60-70 κάτοικοι όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές και βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις, σε τεστ ΠΑΠ (οι γυναίκες), να εξεταστούν από δερματολόγο, αλλά και να ακούσουν πολύτιμες συμβουλές υγείας από ειδικούς του χώρου.

Δόθηκαν, επίσης, διαλέξεις για τον καρκίνο του μαστού, τα δερματικά προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν η έκθεση στον ήλιο είναι υπερβολική, καθώς και για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline