Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΧΑΡΩΝΗΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, MD, PhD
ΧΑΡΩΝΗΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, MD, PhD

ΧΑΡΩΝΗΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, MD, PhD

  • June 28, 2010
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREIBURG
ΔΙΠΛ. AMERICAN AND EUROPEAN BOARDS OF OPHTHALMOLOGY

Ο Τάσος Χαρώνης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1985 από το Κολλέγιο Αθηνών μετ΄επαίνου. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία όπου και απεφοίτησε με άριστα το 1993. Κατά τη διάρκεια των βασικών του σπουδών ασχολήθηκε ως ερευνητής στη μελέτη του αραχιδονικού οξέος στη φλεγμονή και άρχισε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την κυτταρομετρία ροής στην ανάλυση νεοπλασιών το 1991. Παράλληλα μεταβαίνει στις Η.Π.Α. και παρακολουθεί κλινικά μαθήματα στις σχολές των Πανεπιστημίων του Louisville και της Philadelphia. Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών του Ελληνικού Στρατού για 19 μήνες.

Το 1994 απέκτησε το διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική σχολή του Freiburg. Αφού πέρασε τις τέσσερις απαραίτητες εξετάσεις για εξειδίκευση στις Η.Π.Α. (ECFMG part I, 1/90, ECGMG part IΙ, 1/92 και FLEX part I/II, 12/93) εξειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στα Πανεπιστήμια New York University και Louisville υπό των διεθνούς φήμης οφθαλμιάτρων Thom Zimmerman (Γλαύκωμα), Charles Barr (Αμφιβληστροειδής) και Peggy Fishman (παιδοφθαλμολογία-στραβισμός). Τελείωσε την ειδικότητα του στη γενική οφθαλμολογία το 1998. Στις εξετάσεις απόκτησης του Αμερικανικού διπλώματος οφθαλμολογίας μεταξύ 500 και πλέον ειδικευόμενων οφθαλμιάτρων, από όλα τα προγράμματα των Η.Π.Α. κατετάγη στο άνω 3%.

Στη συνέχεια έκανε υπό-εξειδίκευση στο τμήμα κερατοειδή και διαθλαστικής χειρουργικής στο Louisiana State University, το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Αμερική που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία Laser στη διαθλαστική χειρουργική της μυωπίας και που πραγματοποιούνται πάνω από 400 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και χιλιάδες διαθλαστικές επεμβάσεις με Laser το χρόνο. Δάσκαλός του είναι ο καθηγητής Herbert Kaufman, ο πατέρας της σύγχρονης Αμερικανικής σχολής στη θεραπευτική, χειρουργική του κερατοειδούς και στη διαθλαστική χειρουργική.

Γύρισε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2000 και ανέλαβε την επιστημονική διεύθυνση στον τομέα του στο οφθαλμολογικό κέντρο Orasis έως τον Μάιο του 2006.
Τον Ιούνιο του 2006 αποχώρησε για να ιδρύσει με τους συνεργάτες του το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision.

Επίσης ασχολείται με τη θεραπευτική και χειρουργική του προσθίου ημιμορίου, με το γλαύκωμα, τον καταρράκτη καθώς και με την παιδοφθαλμολογία και τον στραβισμό. Τον Μάιο του 2001 στο Παρίσι, ήρθε πρώτος, στις εξετάσεις ειδικευμένων οφθαλμιάτρων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής κοινότητας για την απόκτηση του Ευρωπαϊκού διπλώματος Οφθαλμολογίας.

Το 2007 συμπεριλήφθηκε με άλλους 11 οφθαλμίατρους στην Ελληνική έκδοση του Who is Who λόγω της ενεργής παρουσίας του στον οφθαλμολογικό επιστημονικό Ελληνικό και Διεθνή χώρο.

Ειδικότητες:

•    Χειρουργική Κερατοειδούς – Μεταμοσχεύσεις.

•    Καταρράκτης – Διαθλαστική Χειρουργική.

•    Παιδοφθαλμολογία και Στραβισμός.

Αναστάσιος Κ. Χαρώνης, MD, PhD 
Χειρουργός Οφθαλμίατρος Ιατρικού Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας Athens Vision, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Freiburg
Διπλ. American and European Boards of Ophthalmology

e-mail: tcharonis@athensvision.gr

Επικοινωνία:

Athens Vision
Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας

Kεντρικό:
Λεωφ. Συγγρού 328-330
ΤΚ 17673 Καλλιθέα
Τηλ. Κέντρο: 2109595215 – Fax: 2109515120

Aμαρουσίου:
Λεωφ. Κηφισίας 76 και Πάρνωνος
151 25 Μαρούσι
(είσοδος από την οδό Πάρνωνος)
Τηλ.: 2106125325 – Fax: 2106122570

info@athensvision.gr
www.athensvision.gr

  • Μοιραστείτε: