Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΑΛΕΞ. ΦΩΤΗΣ Δρ.
ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΑΛΕΞ. ΦΩΤΗΣ Δρ.

ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΑΛΕΞ. ΦΩΤΗΣ Δρ.

  • April 14, 2014
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

altΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Αγγειοχειρουργός Φώτιος Μαρκάτης είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την βασική του εκπαίδευση στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό νοσοκομείο υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη, μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας στη Γαλλία στο νοσοκομείο Saint-Joseph, στην κλινική Θώρακος- Καρδιάς και Μεγάλων αγγείων όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής.

Από το 2011 εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Χρ. Λιάπη, όπου συμμετείχε πλήρως στο κλινικό και Ακαδημαϊκό έργο της κλινικής.

Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύθηκε σε Υβριδικές τεχνικές αποκατάστασης πολύπλοκων Ανευρυσμάτων και Θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων της αορτής καθώς και σε Ενδοαγγειακές τεχνικές όλων των παθήσεων των αγγείων. Οι Ενδοαγγειακές τεχνικές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αγγειοχειρουργικής και της σύγχρονης Ιατρικής πρακτικής αφού ανήκουν στις Ελάχιστα Επεμβατικές Χειρουργικές τεχνικές (Minimally Invasive Procedures), περιορίζοντας σημαντικά τη νοσηρότητα και θνητότητα των ασθενών σε σύγκριση με τις ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Παράλληλα αντιμετωπίζει και θεραπεύει όλη τη γκάμα των Αρτηριακών και Φλεβικών παθήσεων, όπως Ανευρύσματα κοιλιακής ή θωρακοκουλιακής αορτής, Στενώσεις Καρωτίδων, Ισχαιμίες των κάτω άκρων, αντιμετώπιση Διαβητικού ποδιού, διενέργεια Προσπελάσεων σε Νεφροπαθείς ασθενείς με σκοπό την Αιμοκάθαρση, καθώς και αντιμετώπιση των Φλεβικών παθήσεων με τη χρήση Laser ablation ή RF ablation σε κιρσούς κάτω άκρων και σύγχρονων θεραπειών ευρυαγγειών και φλεβίτη μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου Ιατρείου Φλεβικών Παθήσεων το οποίο λειτουργεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δρ. Φώτης Αλεξ. Μαρκάτης M.D, PhD
Αγγειοχειρουργός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Μετεκπαιδευθείς στο Hospital Saint Joseph Marseille, France
Θερμοπυλών 5, TK 12134 – Περιστέρι
Τηλ. 2105773902 – Κιν. 6932613348
e-mail: info@fmarkatis.gr
web-site: www.fmarkatis.gr

  • Μοιραστείτε: