Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Μαγειρικές εντός…’από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και τον Ηλία Μαμαλάκη
‘Μαγειρικές εντός…’από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και τον Ηλία Μαμαλάκη

‘Μαγειρικές εντός…’από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και τον Ηλία Μαμαλάκη

  • April 13, 2013
  • 0 Likes
  • 31 Views
  • 0 Comments

altΆνδρες και γυναίκες, μέλη του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με τη φροντίδα και τη βοήθεια του Ηλία Μαμαλάκη, που μπαινοβγαίνει στις φυλακές ως εθελοντής του προγράμματος τα τελευταία τρία χρόνια, κατέγραψαν αγαπημένες συνταγές, αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες, φωτογράφισαν φαγητά και σκηνές από την καθημερινότητά τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο «για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης».

Οι συντελεστές του βιβλίου μάς προσφέρουν κάτι πολύ περισσότερο από γευστικές συνταγές διαφόρων περιοχών του κόσμου. Μας υπενθυμίζουν ότι σημαντικό υπάρχει και μας ενώνει πίσω από το καθημερινό φαγητό και τη μαγειρική: δημιουργία, προσπάθεια, φροντίδα, μεράκι, επικοινωνία, μοίρασμα.

«Φτιάξτε τις συνταγές τούτου του βιβλίου, προτρέπει στον πρόλογο ο Ηλίας Μαμαλάκης, είναι δοκιμασμένες, είναι νόστιμες, τολμώ να πω ελαφρώς πληθωρικές και κυρίως, έχουν έμπνευση και μια ιστορία».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και τον Ηλία Μαμαλάκη στο κατάμεστο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μια βραδιά που έκλεισε με τις μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

alt

Η έκδοση έγινε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και τα έσοδα από την πώλησή της θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που, κερδίζοντας τη μάχη με τα ναρκωτικά και τον εγκλεισμό, παλεύουν για μια θέση στην κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Αναζητήστε τις «Μαγειρικές εντός…» στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας!

Πηγή: ΚΕΘΕΑ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline