Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. «Ασπίδα» για το διαβήτη η βιταμίνη Κ
«Ασπίδα» για το διαβήτη η βιταμίνη Κ

«Ασπίδα» για το διαβήτη η βιταμίνη Κ

  • June 9, 2010
  • 0 Likes
  • 31 Views
  • 0 Comments

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα επιστημόνων, ο κίνδυνος για να νοσήσει κάποιος από διαβήτη τύπου ΙΙ είναι 20% χαμηλότερος εάν καταναλώνει τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Κ.

Η συγκεκριμένη έρευνα διήρκεσε για περισσότερα από 10 χρόνια μελέτης, ενώ συμμετείχαν σχεδόν 40.000 εθελοντές ηλικίας 20 έως 70 ετών.

Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου ΙΙ είναι η ηλικία, η παχυσαρκία, η γενετική προδιάθεση, το στρες και η εθνικότητα (οι συμμετέχοντες από χώρες της Αφρικής, οι Λατίνοι και οι Ινδοί είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο).

Αν και δεν είναι απολύτως σαφές -σύμφωνα με τους ερευνητές- σε ποιο βαθμό τα διάφορα θρεπτικά συστατικά (που περιέχονται στις τροφές με βιταμίνη Κ) επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη οφείλεται στην αυξημένη πρόσληψη σε βιταμίνη Κ.

Η βιταμίνη Κ ως προς τη φύση απαντάται σε δύο μορφές:

•    Βιταμίνη Κ1: που περιέχουν στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κάποια φυτικά έλαια, καθώς και το λάδι σόγιας.
•    Βιταμίνη Κ2: που περιέχεται στο κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά. 

Η βιταμίνη K2 επίσης, συμμετέχει στη διαδικασία της πήξης, στην οικοδόμηση και τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών.

Σε μεταβολικές διαδικασίες του σώματος βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και στη μεταφορά του ιχνοστοιχείου αυτού στο σώμα.

Πηγή:  Natural News

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline