Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λουκίδης: Γιατροί μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου του Η1Ν1 – Κανείς δεν είπε «κάναμε λάθος εκτίμηση»
Λουκίδης: Γιατροί μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου του Η1Ν1 – Κανείς δεν είπε «κάναμε λάθος εκτίμηση»

Λουκίδης: Γιατροί μίλησαν για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου του Η1Ν1 – Κανείς δεν είπε «κάναμε λάθος εκτίμηση»

  • August 3, 2021
  • 0 Likes
  • 149 Views
  • 0 Comments

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία όπως αυτή διαμορφώνεται εν μέσω καλοκαιριού, τους εμβολιασμούς και την ανοσία μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ και πνευμονολόγος, Στυλιανός Λουκίδης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους νοσηλεύονται καθώς είναι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Λουκίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα 10-15% ασθενών που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, με απλή νοσηλεία, αλλά όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι για τους εμβολιασμένους ασθενείς που νοσηλεύονται υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που έχουν την σημασία τους, όπως η ηλικία, το αν ανήκουν σε κάποια ευάλωτη ομάδα αλλά και πότε έκαναν το εμβόλιο.

Υποστήριξε πως τον Οκτώβριο θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου, η όποια όπως είπε ρέπει να χορηγηθεί και στους υγειονομικούς, ώστε να μπορούν προστατέψουν το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. «Πρέπει εμείς οι υγειονομικοί να είμαστε μπροστά στη διαδικασία του εμβολιασμού, να δίνουμε το παράδειγμα, δε λογίζεται εμείς να ακούμε τη λέξη ‘υποχρεωτικότητα’ θα πρέπει να μας θίγει αυτό» ανέφερε δε.

Για το επιθυμητό τείχος ανοσίας, ο κ. Λουκίδης διευκρίνισε πως στα τέλη Αυγούστου θα έχουμε καθαρότερη εικόνα για το αν μπορούμε να το φτάσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος για τις επιπλοκές του εμβολίου H1N1 ο κ. καθηγητής επισήμανε χαρακτηριστικά «Και παλιότερα το 2009 με τον H1N1 και τότε υπήρχαν γιατροί που είχαν μιλήσει για τις μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολίου… Περάσαμε τα 11 χρόνια τίποτα δεν έγινε, και δεν είδαμε αυτούς τους πολύ λίγους γιατρούς να πουν ‘κάναμε λάθος εκτίμηση’. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα».

  • Μοιραστείτε: