Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το ‘lifting’ των 30 λεπτών
Το ‘lifting’ των 30 λεπτών

Το ‘lifting’ των 30 λεπτών

  • March 8, 2010
  • 0 Likes
  • 61 Views
  • 0 Comments

Ο Ιωάννης Δ. Παπαγγελόπουλος, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Δερματοχειρουργός, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, την αισθητική δυνατότητα του «lifting», μέσω μιας επίσκεψης 30 λεπτών

H φαινομενική υπερβολή του «lifting» των 30 λεπτών αναφέρεται σε μια γρήγορη επίσκεψη στο δερματολόγο για τρεις ιδιαίτερα αποτελεσματικές θεραπείες αντί-γήρανσης που αφορούν το πρόσωπο, εντοπίζοντας τρεις διαφορετικούς στόχους προς διόρθωση.

•    Botox (για αποκατάσταση των ρυτίδων έκφρασης)
•    Fillers (ενέσιμα φυτεύματα υαλουρονικού για αποκατάσταση του χαμένου όγκου) 
•    Χημικό peeling (για βελτίωση της υφής του ταλαιπωρημένου δέρματος)

Ο συνδυασμός των τριών αυτών κοσμητικών θεραπειών είναι μάλιστα τόσο επιτυχής στην λείανση των ρυτίδων του δέρματος όσο και στην αποκατάσταση της όψης σε αντίστοιχη με εκείνη του νεανικού όγκου αλλά και στην ποιότητα του δέρματος. Αισθητικά «lifting» των 30 λεπτών επιφέρει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, απευθύνεται σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες χωρίς υπερβολική χαλάρωση του δέρματος και δεν υποκαθιστά μια πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Το «lifting» των 30 λεπτών χαρακτηρίζεται επίσης από χαμηλό έως μηδενικό δείκτη παραγόντων κινδύνου, είναι ανώδυνο και δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης, εκτός ίσως από το ενδεχόμενο δημιουργίας προσωρινών εκχυμώσεων ή την περίπτωση που έχουμε κάνει πολύ βαθύ χημικό peeling. Ο συνδυασμός των τριών αυτών θεραπειών σε μία και μόνο επίσκεψη στο δερματολόγο είναι απολύτως ασφαλής και είναι ένας έξυπνος, οικονομικός, άνευ προβλημάτων και λοιπών επιπλοκών τρόπος για τη δημιουργία και διατήρηση ενός προσώπου φρέσκου και νεανικού αποτέλεσμα του λίφτινγκ των τριάντα λεπτών δεν είναι μόνιμο και σταδιακά μικρές μόνο τελικές διορθώσεις κατά τον επανέλεγχο (follow up) θα απαιτούνται για τη διατήρησή του.

Botox

Ίσως η πιο εντυπωσιακή θεραπεία στη κοσμητική ιατρική με πολλαπλές εφαρμογές στο πρόσωπο. Μερικές από τις περιοχές που εφαρμόζεται το BTX:

•    Στις οριζόντιες ρυτίδες μετώπου(μετωπιαίος μυς)
•    Στο μεσόφρυο (πυραμοειδής –επισκήνιοι μύες)
•    Στο «πόδι της χήνας» (κυκλοτερής μοίρα σφιγκτήρα βλεφάρων)
•    Στο άνω χείλος (σφιγκτήρας χειλέων)
•    Στο λαιμό (μυώδες πλάτυσμα)

Το botox πάντα πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο Δερματολόγο ή Πλαστικό χειρουργό που να έχει εκπαιδευτεί στις συγκεκριμένες τεχνικές να γνωρίζει τις μυϊκές ομάδες αλλά και την λειτουργία της κάθε μιας ξεχωριστά ώστε να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μη δημιουργήσει κάποια ασυμμετρία.

Το botox είναι μια ασφαλής θεραπεία με περίπου 20 χρόνια χρήσης στην κοσμητική ιατρική και με περισσότερες από 10.000.000 εφαρμογές το χρόνο παγκοσμίως σωστή χρήση του botox μας δίνει την δυνατότητα να επιτυγχάνουμε αποτελέσματα που ούτε μια χειρουργική επέμβαση δεν το καταφέρνει.

Fillers

Ένα από τα πρώτα εμφανή σημεία της γήρανσης στο πρόσωπο είναι η απώλεια όγκου και η ανάπτυξη ρυτίδων έκφρασης λόγω των σημαντικών αλλαγών που υφίστανται οι ιστοί με την πάροδο του χρόνου.

Όσο περνούν τα χρόνια τα στρώματα του χορίου λεπτύνονται και ατροφούν. Διάφοροι παράγοντες συντελούν στην δημιουργία ρυτίδων όπως το κάπνισμα, η γρήγορη απώλεια βάρους, το επάγγελμα , οι περιβαλλοντικές συνθήκες, το φύλο (οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ρυτίδες).

Ο σκοπός της εφαρμογής των εμφυτευμάτων είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες είναι η σημαντική βελτίωση των ρυτίδων δείχνοντας πιο νέοι χωρίς να αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση των μεμονωμένων ρυτίδων. Αυτά τα οποία προτιμούμε είναι αυτά που είναι πιο ασφαλή για τον ασθενή, δηλαδή είναι βιο-συμβατά, βιο-αποικοδομήσιμα, δεν μεταναστεύουν και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Η αποθεραπεία μετά από την εμφύτευση είναι ταχεία και ανώδυνη. Συγκεκριμένα, συστήνεται άμεση τοποθέτηση παγωμένων επιθεμάτων και κομπρεσών στις περιοχές της εμφύτευσης, αποφυγή έντονων μυϊκών συσπάσεων τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα και αποφυγή της ημι-πλάγιας θέσης κατά τον ύπνο.

Το υλικό αγκαλιάζει και ενσωματώνεται ταχέως στους γύρω ιστούς χωρίς να δίνει την εντύπωση ξένου σώματος. Σε τυχόν εμφάνιση μικροεκχυμώσεων στα σημεία των ενέσεων η χρήση make-up επιτρέπεται για τα 2-3 εικοσιτετράωρα που μπορεί αυτές να διαρκέσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που υπόκεινται σε θεραπεία με ενέσιμα εμφυτεύματα επιστρέφει στην εργασία του το ίδιο εικοσιτετράωρο.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η διάρκεια του αποτελέσματος μιας θεραπείας με εμφύτευμα εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς αλλά και από τον τύπο του εμφυτεύματος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Xημικό Pelling

Το χημικό peeling είναι μια θεραπεία που αποσκοπεί στη βελτίωση και λείανση της υφής του δέρματος- κυρίως του προσώπου μέσω της απομάκρυνσης των κατεστραμμένων εξωτερικών του στιβάδων.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθά άτομα που έχουν ρυτίδες, κηλίδες, πανάδες, ουλές ακμής ή μη και χρωματική ανομοιογένεια στο δέρμα. Το χημικό peeling από μόνο του ή και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες επεμβατικές ή μη αισθητικού τύπου αποτελεί μια πολύ διαδεδομένη αλλά και αποτελεσματική επιλογή για την ανανέωση και εξυγίανση του ταλαιπωρημένου δέρματος. Η επιλογή της κατάλληλης φόρμουλας που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται πρωτίστως από τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου, την αντοχή του, τις επιθυμίες του ασθενούς η τελική όμως απόφαση λαμβάνεται από έναν έμπειρο δερματολόγο.

Το «lifting» των 30 λεπτών είναι μια θεραπεία που μπορεί όχι μόνο να βελτιώσει την εμφάνιση μίας γυναίκας η ενός άνδρα αλλά και να θέσει τις βάσεις για νεανικότερη όψη με την πρόοδο της ηλικίας.

Παπαγγελόπουλος Δ. Ιωάννης 
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος – Δερματοχειρουργός
Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών

www.dermatologia.gr
www.hairtransplant.gr


Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: