Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα πεθάνουν
Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα πεθάνουν

Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα πεθάνουν

  • July 27, 2021
  • 0 Likes
  • 80 Views
  • 0 Comments

Σχετικά με τη πανδημία και τους εμβολιασμούς τοποθετήθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο MEGA.

Η ίδια σημείωσε πως αυξάνονται τα κρούσματα στην χώρα, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο. Αυτός είναι ο λόγος που θα δούμε, όπως είπε αρκετές διασωληνώσεις, καθώς και απώλειες ζωών. Το 95% όσων διασωληνώνονται είπε χαρακτηριστικά είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Λινού ανέφερε στην συνέχεια πως από εκεί που ο δείκτης θετικότητας βρισκόταν στο 1 πλέον βρίσκεται στο 3-4, ενώ σημείωσε πως αυτή την στιγμή ο ανεμβολίαστος πληθυσμός (σ.σ. που νοσεί) είναι κατά 75% νεώτεροι άνθρωποι και το 25% είναι σε σοβαρή κατάσταση. Τα σοβαρά κρούσματα, θα προκύψουν από αυτό το 25% των ανεμβολίαστων, δήλωσε.

«Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Αν μια κοπέλα νοσήσει ενώ είναι έγκυος, έχει τριπλάσια πιθανότητα να χάσει τη ζωή της, αν δεν ήταν έγκυος. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι» επεσήμανε.

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, είπε ότι συζητάται μόνο για άτομα με βαριά νοσήματα και πως «ακόμα δεν ξέρουμε αν θα απαιτηθεί η τρίτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού». Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών, επισήμανε ότι στις ΗΠΑ εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν και δεν καταγράφηκαν παρενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


  • Μοιραστείτε: