Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ MD, PhD
ΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ MD, PhD

ΛΕΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ MD, PhD

  • April 26, 2012
  • 0 Likes
  • 52 Views
  • 0 Comments
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
FELLOW OF THE EUROPEAN BOARD OF UROLOGY (FEBU)
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ AMMERLAND KLINIK, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ GÖTTINGEN

Ο χειρουργός-ουρολόγος Αλέξανδρος Λέκας ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ (10). Υπηρέτησε ως ιατρός την στρατιωτική του θητεία στη Λέσβο και στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων. Εργάστηκε στο νοσοκομείο “ΤΖΑΝΕΙΟ” σε κλινικές Παθολογίας, Χειρουργικής και Καρδιολογίας και ακολούθως υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Πόρου.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική κλινική του 7ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α και για δύο χρόνια θήτευσε στον καθηγητή Χειρουργικής, Αγγειοχειρουργό Κο Βερύκοκο Χρήστο. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ουρολογική κλινική του Π.Γ.Ν Νίκαιας με διευθυντή αρχικά τον Κο Φωκίτη Ιωάννη και ακολούθως τον Κο Κοριτσιάδη Σωτήριο.

Το Σεπτέμβριο του 2005 λαμβάνει μέρος σε γραπτές εξετάσεις που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, στις οποίες συμμετέχουν 450 ειδικευόμενοι ουρολόγοι από 16 Ευρωπαϊκές χώρες και καταλαμβάνει την 1η θέση με ποσοστό επιτυχίας 100%, επίδοση για την οποία λαμβάνει ηθικό και χρηματικό έπαινο.

Το 2007 έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Ουρολόγου και την ίδια χρονιά μετά από τη διενέργεια γραπτών και προφορικών εξετάσεων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, ανακηρύσσεται μέλος του κολλεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων και αποκτά τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

Τον Αύγουστο του 2007, ανακηρύσσεται Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (10), για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του με τίτλο« Η επίδραση της χορήγησης φιναστερίδης στην αγγείωση του προστάτη», με υπεύθυνο τον Καθηγητή Ουρολογίας Κο Δεληβελιώτη Χαράλαμπο. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, στην Klinik für Urologie und Kinderurologie, Ammerland Klinik, στο πανεπιστήμιο Gottingen, όπου και εξειδικεύτηκε στη σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη, στην ανδρολογία καθώς επίσης και στην ακράτεια ούρων σε γυναίκες και άνδρες αλλά και στον ουροδυναμικό έλεγχο.

Μέχρι σήμερα, το ερευνητικό του έργο έχει επιβραβευτεί με 17 ανακοινώσεις σε παγκόσμια συνέδρια, 14 σε πανευρωπαϊκά, 24 ανακοινώσεις σε μεσογειακά συνέδρια καθώς και σε συνέδρια για την έρευνα στην Ουρολογία, 31 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια καθώς επίσης και με 5 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ έχει λάβει μέρος ως ομιλητής για ουρολογικά ζητήματα σε πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων.

Ο χειρουργός ουρολόγος Λέκας Αλέξανδρος έχει βραβευτεί για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο με το 1ο βραβείο για νέους ερευνητές στην Ουρολογία, με 2ο βραβείο σε Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο, με 3ο βραβείο σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο καθώς και με έπαινο για πρωτότυπη ερευνητική εργασία σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο.

Είναι μέλος των ακόλουθων εταιρειών:

•  Ι.Σ.Α από το 1998.

•  Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

•  Ευρωπαικής Ουρολογικής Εταιρείας [European Urological Association (EAU)].

•  Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας [American Urological Association (AUA)].

•  Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society).

•  Του τμήματος Ογκολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.

•  Του τμήματος Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.

•  Του τμήματος Ανδρολογίας της Ελλ. Ουρολογικής Εταιρείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δρ. Αλέξανδρος Λέκας MD, PhD
Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Fellow of the European Board of Urology (FEBU)

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία Ammerland Klinik, Πανεπιστήμιο Göttingen

Διεύθυνση Ιατρείου:

Παναγή Τσαλδάρη 9 & Πινδάρου 1- ΤΚ 12134, Περιστέρι
Πλησίον Σταθμού Μετρό Αγ. Αντώνιος (Γραμμή 2)
Ο ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού
από Δευτέρα ως Παρασκευή: 17.00 με 21.00
Τηλ: 2112203710 – Fax: 2112203711 – Κιν: 6973982725

e-mail:
info@lekas-urology.com
web-site:
www.lekas-urology.com

 

  • Μοιραστείτε: