Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
 1. Αρχική
 2. Κορονοϊος: Τα 6 χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Δέλτα
Κορονοϊος: Τα 6 χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Δέλτα

Κορονοϊος: Τα 6 χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Δέλτα

 • August 5, 2021
 • 0 Likes
 • 86 Views
 • 0 Comments

Τα καινούργια στοιχεία σχετικά με το νέο στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2 που πλέον επικρατεί στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, όπως αυτά αποτυπώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, συνοψίζονται σε έξι σημεία από τους γιατρούς της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννη Ντάναση και Θάνο Δημόπουλο (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Αναλυτικότερα:

 1. Το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται πλέον για άνω του 75% των προσφάτων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί περαιτέρω.
 2. Ο SARS-CoV-2, όπως όλοι οι ιοί, μεταβάλλονται συνεχώς λόγω μεταλλάξεων στο γενετικό τους υλικό οι οποίες δεν επιδιορθώνονται. Ελαφρώς διαφορετικές γενετικές παραλλαγές ενός ιού ονομάζονται στελέχη.
 3. Το στέλεχος Δέλτα είναι μια παραλλαγή του SARS-CoV-2, δηλαδή του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
 4. Το στέλεχος Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα συγκριτικά με άλλα στελέχη, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί ευκολότερα να αυξηθούν τα κρούσματα COVID-19.
 5. Ο καλύτερος τρόπος για να αναχαιτίσουμε τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα είναι ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2.
 6. Τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προσφέρουν προστασία έναντι του στελέχους Δέλτα και άλλων στελεχών του SARS-CoV-2.