Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κορονοϊός: Σαρώνει το Σίδνεϊ η μετάλλαξη Δέλτα
Κορονοϊός: Σαρώνει το Σίδνεϊ η μετάλλαξη Δέλτα

Κορονοϊός: Σαρώνει το Σίδνεϊ η μετάλλαξη Δέλτα

  • July 29, 2021
  • 0 Likes
  • 82 Views
  • 0 Comments

Tο ξέσπασμα που αποδίδεται στην μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας: στο Σίδνεϊ ανακοινώθηκε σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 239 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός σε ημερήσια βάση από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτεια της χώρας-ηπείρου της Ωκεανίας, εξέλιξη που ώθησε τις αρχές να δώσουν περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία, ιδίως να κλείνουν καταστήματα που δεν συμμορφώνονται προς τα μέτρα.

Πάνω από δύο εκατομμύρια κάτοικοι σε οκτώ περιοχές της πόλης που χαρακτηρίζονται εστίες θα αναγκαστούν να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν από το σπίτι και να παραμένουν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σπίτι.

Το Σίδνεϊ διανύει την πέμπτη από τις εννέα εβδομάδες του lockdown, που παρατάθηκε χθες και πλέον αναμένεται να αρθεί την 28η Αυγούστου, όμως η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που είναι πολύ πιο μολυσματικό, συνεχίζεται.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι μια φούχτα άνθρωποι, ή ένα μικρό ποσοστό, να κάνουν το λάθος πράγμα, για να υποστούμε ήττα όλοι μας. Και δεν αντέχουμε άλλες ήττες», τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον 66 από τους ανθρώπους που διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί είχαν επαφές στην κοινότητα.

Οι αρχές έχουν διαμηνύσει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αρθούν προτού τα κρούσματα πλησιάσουν το μηδέν.

Την προηγουμένη, είχαν ανακοινωθεί 177 κρούσματα του SARS-CoV-2.

  • Μοιραστείτε: