Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κοκκύτης: Επιπτώσεις εφ’ όρου ζωής
Κοκκύτης: Επιπτώσεις εφ’ όρου ζωής

Κοκκύτης: Επιπτώσεις εφ’ όρου ζωής

  • June 21, 2013
  • 0 Likes
  • 54 Views
  • 0 Comments

altΤα άτομα που γεννιούνται κατά τη διάρκεια επιδημιών κοκκύτη, είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, ακόμη και αν επιβιώσουν μέχρι την ενήλικο ζωή, αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου του Lund, στη Σουηδία. Οι γυναίκες εμφανίζουν ένα κίνδυνο υψηλότερο κατά 20% για πρόωρο θάνατο, ενώ οι άνδρες 40%.

Οι γυναίκες επίσης, εμφανίζουν περισσότερες επιπλοκές κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, με ένα αυξημένο αριθμό αποβολών, καθώς και θάνατο του εμβρύου κατά το πρώτο μήνα της ζωής.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την σημασία που έχει η παρακολούθηση ασθενών που έχουν εκτεθεί σε κοκκύτη κατά την παιδική ηλικία, και ιδιαίτερα εγκύους γυναίκες», λέει η ερευνήτρια Luciana Quaranta, του Πανεπιστημίου του Lund.

alt

Η μελέτη αυτή χρησιμοποιεί δεδομένα από τα αρχεία πληθυσμού της Σουηδίας. Η ερευνήτρια εντόπισε την έρευνα της σε πέντε κοινότητες πληθυσμών, ανάμεσα στα έτη 1813 και 1968, σε μια προσπάθεια να καταλάβει πως επηρεάζουν τη μετέπειτα ζωή oi καταστάσεις κατά τη γέννηση, όπως και η κοινωνική και οικονομική κατάσταση ,αλλά και η έκθεση σε μολυσματικές ασθένειες.

Ο κοκίτης, εθεωρείο ευρέως, ότι έχει εκριζωθεί από τις ανεπτυγμένες χώρες μέχρι πρόσφατα. Στο Ηνωμένων Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία, παρατηρήθηκαν επιδημίες αυτής της νόσου κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline